- Økende vold og bråk

BEKYMRET: Lensmann Åge Halvorsen (innfelt) er bekymret over økende vold og bråk i sentrum med aldersgrense 18 år på skjenkestedene Tordenskiold og Wrightegaarden.

BEKYMRET: Lensmann Åge Halvorsen (innfelt) er bekymret over økende vold og bråk i sentrum med aldersgrense 18 år på skjenkestedene Tordenskiold og Wrightegaarden. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

LANGESUND: Med 18 års aldersgrense på utestende i Langesund øker ungdomsvolden. Det dokumenterer politiet, og lensmannen ber politikerne si om de ønsker en slik utvikling i sentrum.

DEL

Tordenskiold pub og Wrightegaarden er de eneste utestedene i Grenland med 18 års aldergrense. Dette medfører at stor mengder unge søker til sentrum. Lensmann Åge Halvorsen skal torsdag i politiråd der også ordfører Jon Pieter Flølo og kommunalsjefene Rolf Dehli og Jan Erik Norder er med.

IKKE SÅ BEKYMRET

Flølo er ikke like bekymret som lensmannen. Han sier at han ønsker 18-åringene velkommen, men at de må oppføre seg. Ellers må det vurderes tiltak i forbindelse med skjenkevillingen som skal fornyes 1. juni.

- Husk at det neppe er en kommune i Norge som har et så konsentrert uteliv med festivaler og konserter som i Langesund. Da må vi påregne noe støy. Jeg mener at forholdene med vold og bråk har blitt bedre de siste årene. Jeg ønsker at 18-åringene skal ha et tilbud i Langesund, men det setter også krav til dem, sier han.

OPP TIL 20 ÅR

Åge Halvorsen er fra politiets side svært bekymret over den økende volden som har vært siden januar i år. Unge mennesker sloss og skader hverandre.

- Jeg har lagt ved politirapporten for noen helger i år. Den viser at det er mest ungdommer fra de øvrige kommunen i Grenland som ødelegger med vold og bråk.

- Ber du om at politikerne setter opp aldersgrensen til 20 år for å slippe bråk i sentrum?

- Det er ikke min oppgave å si noe om det. Jeg rapporterer det politiet registrerer. Så får politikerne svare om det er en slik utvikling de ønsker i sentrum. Vår oppgave er med våre ressurser å sørge for ro og orden, slik at folk som bor i sentrum får nattero og kan føle seg trygge, sier Halvorsen.

REGISTRERER IKKE ALT

Det er etablert natteravner som også kan gi politikerne svar på om det er ønskelig med 18 års aldersgrense. Flølo opplyser at han har fått positive tilbakemeldinger derfra.

- Håper ikke at kommunen har sitt hovedfokus på hvor mange saker politiet har anmeldt og registrert. Det at politiet ikke klarer å registrere og anmelde saker har noe med kapasitet å gjøre.

- Det vi med sikkerhet kan si er at det generelt er mye uroligheter i Langesund sentrum - spesielt natt til søndag. Vi mener at hovedårsaken til dette er at restaurantene har valgt å ha 18 års grense, sier Halvorsen.

Artikkeltags