Det er etterretningsavsnittet ved Søndre Buskerud politidistrikt som bekrefter dette.

TA har tidligere skrevet at politiet frykter en mc-krig i Grenland på bakgrunn av at porsgrunnsklubben knytter seg stadig tettere opp mot Bandidos.

Talsmenn for Shaman har tidligere benektet at de støtter kriminelle mc-klubber som Bandidos, men i juni kunne man lese på klubbens hjemmeside at de er offisielle Bandidos-supportere.

- REKRUTTERINGSMASKIN

Mc-klubben Compadres er en uttalt en-prosent klubb på lik linje med Bandidos, Hells Angels og Outlaws. Drammensklubben har flere lokallag i Norge.

- Slik vi ser det er Compadres en rekruteringsmaskin for Bandidos, sier Nikolai Myren ved etterretningsavsnittet i Søndre Buskerud politidistrikt.

Kristin Haukås Andersen som er leder for avsnittet, sier Shaman-medlemmene formelt kom inn i Compadres i høst under en større fest som ble holdt utendørs et sted på Østlandet.

- Vi er usikre på om porsgrunnsklubben har nok medlemmer til å bli et eget lokalt chapter av Compadres i Porsgrunn eller om de velger å gå uten navn på vesten en stund for å få nok medlemmer til en underklubb, sier Haukås Andersen.

BLIR BANDIDOSKLUBB

Drammenspolitiet tror det er sannsynlig at Compadres med tiden blir en fullverdig Bandidosklubb.

- Vi ser for oss at de prøver å bli en fullverdig klubb. Disse er så nært knyttet opp til Bandidos som man kan komme, legger hun til.

Ifølge politiet er det usikkert hvor lang tid det vil ta før dette blir en virkelighet.

- Det avhenger av hvordan de ter seg, de har i statuttene sine hvor lenge en annen klubb må gå som såkalte prospect-medlemmer, forklarer Nikolai Myren.

Klubbmedlemmene fra Porsgrunn vil nå fungere som løpegutter og utføre oppdrag på vegne av klubben.

- Gjør de dette riktig er veien inn kortere, sier han.

- SVERGER LOJALITET

Det er ingen tvil om hvor motorsykkelklubben Compadres har sin lojalitet. På hjemmesiden blir man møtt av en banner som bærer teksten «God forgives – Bandidos don`t».

- Compadres får lov å bruke Bandidos sine «farger» fordi de har sverget lojalitet til dem, forteller Myren videre.

Myren beskriver medlemmene av Compadres som kjenninger av politiet, og flere av dem er straffedømt tidligere.

De forholder seg til de verdiene Bandidos forfekter og de er en av de såkalte 1%-klubbene, sier han.

VENNER I BANDIDOS

Medlemmene i Shaman har aldri lagt skjul på at de pleier mye sosial omgang med sentrale medlemmer av Bandidos. Blant annet skal de ha deltatt på årlige julebord hos Bandidos i Drammen.

På mc-messa i Porsgrunn i mars, var TA vitne til at medlemmer av Shaman gikk sammen med medlemmer av Bandidos. Medlemmene gikk ikke såkalt «full color», det vil si med vester og ryggmerker med bandidoslogo.

KONFRONTASJON MED HA

Det skal ikke bare være politiet som mener at Shaman har knyttet bånd til Bandidos.

TA er kjent med at det for en tid tilbake har vært en konfrontasjon mellom medlemmer av Shaman og Hells Angels. Dette bekreftet et shamanmedlem tidligere i vår.

- Vi har hatt en prat med dem (Hells Angels red. anm.) face to face, og vi har fortalt dem at vi må få lov til å ha kontakt med hvem vi vil, sa Shaman-medlemmet, men presiserte at klubbene vet hvor de har hverandre og at de ikke har noe usnakka med noen.

Hells Angels skal etter det TA erfarer, blant annet ha krevd at porsgrunnsklubben fjernet et skilt de hadde hengt opp på utsiden av klubblokalet de hadde i Reimsgate i Porsgrunn

- Det skiltet fjernet vi etter en inspeksjon med utleier, vi hadde ikke søkt om det, hevdet Shaman-medlemmet.