Det er et lite pent syn som møter de som kjører eller går oppover Hesselbergs gate i retning Skien sentrum. Rett etter at støyskjermene var vasket i forbindelse med planlagt maling, dukka taggerne opp med spraybokser.

Hesselbergs gate i Skien er en del av fylkesvei 354, og byggeleder i Statens vegvesen region sør, Jostein Eriksrød, er mildt sagt oppgitt over hærverket på støyskjermene.

- Det er helt fryktelig hvor mye de griser, sier Eriksrød.

For tre uker siden startet vegvesenet arbeidet med å vaske støyskjermene langs Hesselbergs gate, i forbindelse med at støyskjermene skal males på nytt.

- KOSTBART HÆRVERK

- Etter at vaskinga var gjort så var taggerne der. Det vi skal gjøre nå er at vi skal male støyskjermene opp igjen, og arbeidet begynner denne uka, sier Eriksrød.

Han opplyser at de sannsynligvis må ta på grunning der det er tagget, før de kan male på nytt.

- I løpet av uka så skal vi få grunnet. Dette koster mye penger, så det er trasig at sånt skjer, sier Eriksrød.

FLERE STEDER I BYEN

Det er få av støyskjermene i den aktuelle gata som har fått stå i fred for taggerne. Også Mathuset som ligger i lokalene til gamle Falkum matsenter i Hesselbergs gate er berørt. Der har taggerne griset til et skilt på utsiden av butikken.

Eriksrød sier at de vil forsøke å bli kvitt tagginga snarest mulig, siden de mistenker at taggerne får høyere status i miljøet jo lenger signaturene deres blir stående.

- Taggerne har også vært oppe ved Odd stadion og i Landstads gate, avslutter Eriksrød.

Hva synes du om taggingen? Si din mening i kommentarfeltet eller på telemarkher.no