Nye Kongerød tar form

OM TO ÅR: I 2012 skal det være slutt på brakketilværelsen og nedslitte lokaler. Da skal nye Kongerød skole stå klar. I forgrunnen kommer flerbrukshallen, trolig allerede til våren.

OM TO ÅR: I 2012 skal det være slutt på brakketilværelsen og nedslitte lokaler. Da skal nye Kongerød skole stå klar. I forgrunnen kommer flerbrukshallen, trolig allerede til våren. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Byggingen av Klyves nye sports- og aktivitetshus, flerbrukshallen ved Kongerød skole i Skien, starter hvert øyeblikk. Holder kostnadsrammen, vil det komplette skoleanlegget se ut omtrent som dette.

DEL

Flerbrukshallen er inne til byggesaksbehandling nå, og håpet er å komme i gang med det aller første. Da kan hallen stå ferdig som planlagt innen 31. mai neste år, opplyser prosjektleder Morten Hustvedt ved eiendomsavdelingen i Skien kommune.

Entreprenør Arealbygg AS fra Nittedal står i startgropa Brakkene er på plass. Anleggsområdet gjerdet inn.

OM TO ÅR

Etter at arkitektselskapet Arken AS i Skien mistet prosjekteringsentreprisen etter en strid om kompetanse og kapasitet, er det nå Kokkersvold AS i Larvik som har prosjekteringsansvaret for hele den nye skolen.

Store deler av Kongerød ble lagt i ruiner etter den påsatte brannen i mars 2008.

Etter planen skal den nye skolen være klar høsten 2012. Hustvedt regner med at anbudet lyses ut våren 2011.

HVIS RAMMEN HOLDER

Skissene TA viser er foreløpige. Og fasadene kan bli noe endret.

- Men dette er det vi ønsker å bygge hvis vi ikke overskrider kostnadsrammen, sier Hustvedt.

Kostnadsrammen er vel 128 millioner kroner. Skien bystyre krevde at det opprinnelige anslaget på 160 millioner ble vesentlig skrudd ned. Nå er løsningen nedskalert noe og skoledelen anslått til 103 millioner, flerbrukshallen til 25,8 millioner kroner.

TREDELT HALL

Samlet blir nye Kongerød skole på 4700 kvadratmeter.

Flerbrukshallen er på cirka 2200 kvadratmeter og skal i tillegg til selve hallen inneholde trimrom (70 kvadratmeter), kiosk og kontorer.

Hallen kan deles i tre gymsaldeler, skilt med skyve-lettvegger.

Bygget blir i stål og betong, med nedre del av veggene i «hærverksikker» mur, Det er ikke tatt stilling til om resten av den gamle skolen skal pusses opp. Det vil blant annet avhenge av anbudene som kommer inn, opplyser prosjektleder Morten Hustvedt.

Samfunnshusdelen med biblioteket blir revet på grunn av høytspentlinja som går kloss ved. I dette tilfellet tok bystyret hensyn til strålingsproblemet.

Artikkeltags