Som omtalt i dagens TA og på TA.no, stengte Ingunn Sigurdsdatter døra for inspektørene fra Mattilsynet, og en politimann, da de ville ha tilsyn hos henne på mandag.

LES OGSÅ: Her nekter hun politi og Mattilsynet adgang

De var der fordi folk har meldt fra om at de har blitt syke av vårrullene som Sigurdatter produserer hjemme på sitt eget kjøkken.

Ingunn Sigurdsdatter, som leverte fra seg passet i 2012, har erklært at hun er statsløs. Hun har også skiftet navn fra Ingunn Røiseland til Ingunn Sigurdsdatter. Hun mener at Mattilsynet ikke har noe grunnlag for å undersøke de hygieniske forholdene på kjøkkenet hennes.

BEKYMRINGSMELDING

Distriktssjef for Mattilsynet Nedre Telemark, Jan Egil Aronsen, mener at Ingunn Sigurdsdatter ikke kan forvente særbehandling.

– I Mattilsynet så forholder vi oss til at vi har et felles regelverk for alle borgere av den norske stat, og vi behandler alle likt. Der hvor det kan være en helsefare med en produksjon, så ønsker vi å komme inn for å undersøke. I prinsippet er det ikke noe forbud mot å produsere mat på et privat kjøkken. Men de som gjør det må være registrert hos oss, slik at vi har full tilgang til det som da er et produksjonskjøkken. Jeg kan ikke gi noen særbehandling. For meg så er dette faglig sett en liten sak, siden det er snakk om en minimal produksjon av vårruller. Men skulle vi lukke øynene i denne saken her, så hadde vi snart fått en tilsvarende sak på bordet, sier Aronsen.

RART

Sigurdsdatter stiller seg undrende til at noen skal ha blitt syke av vårrullene hennes.

– Denne melderen er anonym, noe som betyr at alle som skulle ha lyst til å skade meg kan få det til ved Mattilsynets hjelp. Dersom dette er sant så bør det kunne være en verifiserbar påstand.

Jeg har kun solgt få vårruller, og ikke til mer enn cirka 20 kunder som jeg vet hvem er. Det ville derfor være mer enn enkelt for meg å finne ut hvem som har spist vårruller hos hvem og hva som eventuelt har skjedd der. Med tanke på at jeg kjenner så å si alle som har handlet hos meg, er det mer enn merkelig at jeg ikke har fått en eneste negativ tilbakemelding. Tvert imot så har alle mine kunder sagt at vårrullene jeg lager er nydelige, sier Sigurdsdatter.

Se intervju med Ingunn Sigurdsdatter og Jan Egil Aronsen i videoreportasjen over artikkelen!