Nabohus til besvær

UTSIKT: Slik er utsikten fra familien Berges hus mot naboeiendommen. Den er de langt ifra fornøyd med.

UTSIKT: Slik er utsikten fra familien Berges hus mot naboeiendommen. Den er de langt ifra fornøyd med. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

BAMBLE: I seks år har tre familier hatt nærmest en byggeplass til nabo. Et ubrukelig stillas har stått rundt huset i 5-6 år, og i hagen bugner det av rot. Nå er naboene lei, og vil at kommunen skal ta tak.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

På Stathelle har Nina og Runar Berge lenge irritert seg over nabohuset.

- Vi orker ikke se på det lenger, det er slitsomt. Jeg prøver å la være å irritere meg, men det går ikke. Kommunen må ta tak så det kan se normalt ut her, sier Nina Berge.

BYGGEPLASS

Huset og hagen ser nærmest ut som en byggeplass. Et stort stillas i ubrukelig stand har stått oppstilt rundt huset i 5-6 år. I tillegg ligger det planker og søppel rundt huset, og en stor presenning er plassert på taket.

- Eieren flyttet inn i 2004, og huset har sett stort sett likt ut siden da. Det var veldig fint på eiendommen før eieren flyttet inn. Selv sier eieren at han renoverer huset, men vi kan ikke se noen stor forandring siden han kjøpte det. Det er rotet og stillaset vi reagerer på, sier Runar Berge.

Berge forteller at de snakker på vegne av de andre naboene også, som alle er meget irriterte over hvordan det ser ut på naboeiendommen, og oppgitt over selve situasjonen.

- Folk vil ikke sitte ute på siden mot nabohuset lenger, da har det gått for langt. Vi har vært tålmodige, men vi ser jo ingen fremgang. Vi er ikke ute etter å ta eieren, men vi mener at kommunen må gjøre noe, sier Runar Berge.

KOMMUNEN MÅ TA TAK

Nina og Runar Berge har ved to anledninger sendt klagebrev til kommunen, uten at det har hjulpet. I det siste brevet de sendte la de ved bilder av hvordan det så ut med alt søppelet i hagen.

- Vi har sendt flere brev, det siste sendte vi i juni og det signerte også de to andre nabohusene. Hvor mange ganger jeg har ringt vet jeg ikke, men det er mange. Det er viktig at kommunen forstår at vi som bor i de tre nabohusene er slitne av dette. Alle naboene vil at noe skal skje, sier Nina Berge oppgitt.

Etter det siste brevet de sendte til kommunen fikk familien Berge beskjed om at kommunen skulle ta kontakt med eieren av nabohuset.

- Eieren av huset ryddet noe av søppelet som lå i hagen, men det ser fortsatt ikke bra ut. Vi vet også at selv om en del av søppelet nå er borte, vil det være tilbake innen kort tid, sier Nina Berge videre.

- ØDELEGGER NABOLAGET

Skulle noen av naboene ville selge huset, tror Nina og Runar Berge at naboeiendommen vil ødelegge for salget.

- Hvis noen av naboene skulle ville selge huset sitt ville dette ødelegge. Naboeiendommen forringer verdien. Dette er et boligstrøk, så det er selvsagt provoserende, sier Nina Berge.

Videre forteller Berge at hun mener det virkelig er på tide at kommunen tar tak.

- Det har blitt noe bedre etter at kommunen tok kontakt med eieren, men det rotet kommer til å komme tilbake. Kommunen har fått mange sjanser, og både vi og de andre naboene har vanskelig for å tro at noe kommer til å skje, sier hun.

TA forsøkte i går å få tak i kommunens kontaktperson i denne saken, uten å lykkes. Ordfører Jan Pieter Flølo sier til avisa at han ikke har kjennskap til saken. Han ønsker derfor ikke å uttale seg om den.

Eieren av huset var ikke tilgjengelig for kommentar.

Artikkeltags