Nå kan bikkja vaskes hele døgnet

FØRSTE BAD: Puddelen Ayla var den aller første som fikk prøve seg i automatvasken på Sundjordet. Matmor Marion sørget for at alt gikk riktig for seg.

FØRSTE BAD: Puddelen Ayla var den aller første som fikk prøve seg i automatvasken på Sundjordet. Matmor Marion sørget for at alt gikk riktig for seg. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

PORSGRUNN: Telemarks første selvbetjente vaskeautomat for hund har sett dagens lys. Nå kan du vaske Pluto og Fido midt på svarteste natta om du vil.

DEL

Vinmonopol, bensinstasjon, solarium – alle finnes de i selvbetjent form. Men nå kan du gjøre mer enn å fylle tanken, kjøpe sprit og farge kroppen uten innblanding fra andre. Du kan også vaske bikkja. Vaskeautomaten er plassert på Sundjordet, og er det nye hjertebarnet til Thor Ellefsen.

TILFELDIG

– Det er helt tilfeldig at jeg startet med dette. Jeg overhørte en samtale mellom to damer, og de snakket om en selvbetjent vaskeautomat for hund som sto i Helgeroa. Jeg ble veldig nysgjerrig. Dette er noe vi ikke har i Grenland, tenkte jeg. Så jeg dro for å kikke på maskinen, og ble imponert av det jeg så. Fant deretter tonen med mannen som har agenturet, gjorde klart et lokale og bestilte vaskemaskin, forklarer den nybakte hundevaskeautomateieren.

ÅPNING

Til lørdag er det åpning for publikum, og de seks første timene kan man vaske gratis.

– Lokalet som automaten står i, vil være døgnåpent. Døra kommer man gjennom ved hjelp av en kode. Koden kan man få tak i dersom man registrerer seg på sms eller e-post, forklarer Ellefsen. Når man først har kommet seg inn gjennom døren, kan man skjemme bort Fido. Maskinen fungerer heldigvis ikke på samme måte som bilbransjens automater. Ingen roterende børster, avfetting og voksing her. Men mulighet til å vaske, tørke og balsamere slik som i en skikkelig skjønnhetssalong. I temperert vann selvfølgelig, 27–28 grader loves det.100 kroner er prisen for 10 minutters pleie, og trenger du mer tid kan du kaste innpå flere mynter ved behov. Da slipper man også det sølet det kan bli når man vasker hunden hjemme.

– Dersom dette blir en suksess, kan det komme automater i Skien og Bamble også, lokker automateieren.

Han har ikke planer om å si opp dagjobben enda, men tror selvbetjent hundevask har potensial til å bli en suksess.

– Jeg har veldig god tro på at dette kommer til å gå bra. Det skal bli gøy å se, smiler Ellefsen. Vaskeautomaten kom til Europa i 2010, og til Skandinavia i 2011. Den ble aller først lansert i Australia, før den tok turen til Amerika.

FORNØYD

I Norge er det satt opp vaskestasjoner på steder som Bergen, Oslo, Drøbak og Sortland. Og de går bra, skal vi tro Joachim Bystedt, som selger maskinene.

– Vi får veldig gode tilbakemeldinger, og de fleste er fornøyd. I Drøbak bruker fem til ti hundeeiere automaten hver dag, og slik er det flere steder, opplyser han.

ANTI-FLÅTT

I tillegg til å vaske hunden, er det også utstyr tilgjengelig slik at man kan klippe klørne på sin firbeinte venn. Kaffeautomat finnes det også.

– Her kan eieren kjøpe seg en kaffe, og ta en pust i bakken, hvis det skulle være nødvendig. Det er også verdt å nevne at automaten har et eget program for å påføre anti-flått middel på bikkja, avslutter Thor Ellefsen, som nå venter på at kundene skal strømme inn gjennom dørene på Sundjordet.

Artikkeltags