Gå til sidens hovedinnhold

Mistanke om falske regninger

Artikkelen er over 9 år gammel

Et av selskapene som nå blir etterforsket av politiet i Vestfold er fra Skien og skal ha levert spåkonetjenester.

Politiet har siktet to personer fra Lardal på bakgrunn av en mistanke om fiktiv fakturering mellom flere selskaper. Et av selskapene som er et AS registrert i Skien, og skal ha levert spåkonetjenester.

OSLO OG SKIEN

Politiet slo til mot lokalene til en annen bedrift i Lardal som er knyttet til de to selskapene som politiet nå etterforsker for juks. De to AS-ene er registrert i Oslo og Skien, og sistnevnte skal fungere som en underleverandør for Oslo-selskapet. Det er dette selskapet som skal ha levert telefontjenester med spåkoner.

To personer fra Lardal er siktet, og tidlig i forrige uke ble bedriftslokalene til et tredje selskap knyttet til de to siktede, ransaket. Politiet gjorde flere beslag. De to siktede satt i arrest i to dager, men ble ikke varetektsfengslet.

Det er økoteamet i Vestfold politidistrikt som etterforsker saken.

Leder av økoteamet, politiinspektør Jan Stapnes, er sparsommelig med opplysninger om saken.

– Vi er i en veldig tidlig fase av etterforskningen, påpeker han.

MOTTOK TIPS

Etter hva ØP erfarer skal mistanken dreie seg om bruk av fiktive regninger mellom flere selskaper. Ransakingen i begynnelsen av forrige uke ble iverksatt etter at politiet mottok et tips om virksomheten. Stapnes ønsker ikke å opplyse om hva siktelsene lyder på, men det dreier seg om økonomiske lovbrudd.

En av de to siktedes advokat, Søren Ø. Hellenes, opplyser at hans klient kan knyttes til et av de to selskapene som nå etterforskes, men klienten tilbakeviser at det skal ha vært fiktive regninger innkommet til dette selskapet.

Den andre siktedes advokat, Sigurd Ihlen, ønsker ikke å kommentere saken.

De to siktede eier oslofirmaet sammen med to andre parter, blant dem eieren av det involverte skiensselskapet.