Mer lokal musikk på programmet

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: I samarbeid med Mersmak arrangerer Parkbiografen konserter på Dizzie Tunes plass, denne helgen. Etter en tung vår har de forandret litt på den musikalske menyen, denne høsten.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

På fredag inviterer de til ølforedrag i parken, etterfulgt av konsert med lokale Verdensrommet, som spiller gratiskonsert inne på Parkbiografen. Samtidig spiller ungdommene i Slow Train konsert ute Neste dag spiller Miklos Mojo blues band Blues BBQ på Dizzie Tunesplass, der det også blir servert grillmat fra Landsverk.

- Dette blir en kickstart på høstens program, sier Christian Wergeland, og legger til at arrangementene flyttes inn under tak, dersom det blir regn. I kveld får publikum en forsmak på matfestivalen, da Parkbiografen frister med filmen «Babettes gjestebud» og suppe. Også det i samarbeid med Mersmak. Utover høsten er programmet variert.

LES OGSÅ: Se hvem som kommer

- Vi har hatt en knalltøff vår, og har lært av våre feil, sier Wergeland. Han har fortsatt mye på programmet, men ting kommer ikke så tett som tidligere.

- SOM Å SPILLE LOTTO

- Vi arrangerer ikke to rockekonserter etter hverandre, slik vi gjorde før, sier han og legger til:

- Det er vanskelig å tjene penger på kultur. Folk forventet et tungt program, men å arrangere konserter er som å spille lotto hver gang. Da vi arrangerte konsert med Jonas Alaska, like etter at han hadde vunnet Spellemannprisen, kom det 25 betalende. Like etter spilte han for et fullsatt Rockefeller. Veronica Maggio trakk 200-300 betalende hit, og spilte for fire ganger så mange i Drammen dagen etter, forteller Wergeland. Arrangørene lar seg også overraske den andre veien.

- Da vi skulle arrangere Hawk-fest, tenkte vi at det bare var en liten greie, men det ble en enorm suksess, sier Karin Mustvedt-Plüss, som er kinoansvarlig.

PÅ KINO

Kinonostalgi har vært populært, og i september kan du blant annet se «Sleepless in Seattle», «da jeg traff Jesus med sprettert» og «Some like it hot».

Arrangørene sier de ikke har blitt skremt fra å satse, og har både Johan Olav Nilsen & Gjengen, Karpe Diem, Finn Kalvik, Kråkesølv og Susanne Sundfør på plakaten. Men de har sett at mange lokale band trekker publikum, og de har blitt viet stor plass, denne høsten.

- Vi har ikke råd til å tape penger, og har blitt mye mer fornuftige. Dessuten har vi lært oss å forhandle med managementet, sier Wergeland. Han lar seg ikke knekke av røde tall i boken.

- Hvis alt hadde gått på skinner, hadde det ikke vært noe moro. Man skal ha noen utfordringer. Det er de man lærer av.

Litt av programmet:

1.septemer: Rockebandet Plopp, for barn

7. september: Music for a While. Jazzkabaret med bl.a Tora Augestad og Stian Carstensen (arr: Skiensjazzdraget)

6. oktober: Karpe Diem

11.-13. oktober: 1001 Watt-festivalen 2012

20. oktober: Wondernight med Norwegian Soul Band

27. oktober: Johan Olav Nilsen & gjengen

27. desember: «An Evening With Pink Floyd», startet i 2010, etter oppdrag fra Kulturnatta i Porsgrunn.

Artikkeltags