Gå til sidens hovedinnhold

Mental helse flytter fra Skien

Artikkelen er over 9 år gammel

SKIEN: Mental helses hovedadministrasjon flyttes fra Skien til Oslo. Dette ble bestemt av sentralstyret i Mental helse i går mot de ansattes representant.

Saken om flytting av hovedkontoret til Mental helse fra Frogner gård i Skien til Oslo ble utsatt på et tidligere møte i sentralstyret.

I går vedtok et ekstraordinært sentralstyremøte flytting til Oslo. Det skal skje innen 31. mars neste år.

UTFLAGGING

Som TA skrev 29. mars anbefalte den foreløpige rapporten fra Hartman consulting as å flytte hovedadministrasjonen fra Skien til Oslo. Utflaggingen vil berøre rundt 20 av 50 arbeidsplasser ved kontoret i Skien.

Hovedadministrasjonen i Skien har ansvaret for medlemsregisteret, informasjonsarbeidet, lønn- og personal, regnskap, IKT og løpende prosjekter.

PÅ E-POST

De ansatte i Mental helse ble i går kveld informert om vedtaket på e-post. Generalsekretær Bjørn Lydersen i Mental helse sendte ut denne e-posten til de ansatte:

«Den videre utvikling av Mental Helse som organisasjon forutsetter et utstrakt samarbeid med andre organisasjoner, sentrale myndigheter og politiske beslutningstakere. Dette ble enstemmig vedtatt.»

Generalsekretæren skriver videre:

«Som følge av dette vedtaket skal generalsekretæren, hans stab og sentrale prosjekter flyttes fra Skien til Oslo. Dette ble vedtatt mot én stemme (ansatterepresentanten).

Etter det TA erfarer stemte ansatterepresentanten mot fordi de ansatte mener vedtaket ikke er kvalitetssikret godt nok.

NÆRHET

Sentralstyret har tidligere behandlet den endelige og interne rapporten som har vurdert ressursbruken i Mental helse. Hovedargumentet er at en lokalisering i Oslo vil gi nærhet til politisk og byråkratisk makt som Mental helse er avhengig av.

Verken Bjørn Lydersen eller landsleder Anne-Grethe Klunderud var i går tilgjengelig for kommentar. Klunderud svarte i en SMS: «Vi kan snakkes i morra.»

Les hele saken i dagens papirutgave av TA