Gå til sidens hovedinnhold

Må svare om skatt på frivillighet

Artikkelen er over 12 år gammel

Alle frivillige lag og foreninger må betale moms på investeringer. Nå ber Torbjørn Røe Isaksen (H) finansministeren svare i Stortinget hva hun vil gjøre med saken som regjeringa har lovet å se på.

Torbjørn Røe Isaksen er varerepresentant for Høyre og møter nå på Stortinget. Han og Telemark Høyre har engasjert seg i saken som TA omtalte i går i forbindelse med at Hjartdal Røde Kors må betale moms på blant annet snøscootere, noe blant andre hoteller slipper.

SPØRRETIMEN

Torbjørn Røe Isaksen sier til TA i forbindelse med momssaken, eller som han uttrykket det - skatt på frivillighet, sender han i dag et spørsmål til statsråd Kristin Halvorsen for å høre hva hun har tenkt å gjøre med saken.

- Dagens ordning er absurd og svekker det frivillige arbeidet i Telemark. Det merkeligste med dagens ordning er at næringsvirksomheter kan trekke fra moms, mens frivillige organisasjoner må betale denne skatten. Telemark Høyre lover at denne avgiften skal bort så raskt som overhodet mulig, sier han.

SPØRSMÅLET

Spørsmålet han har oversendt finansministeren lyder:

«Hjartdal Røde Kors i Telemark er en av mange frivillige lag i Norge som rammes av dagens momsreglement.

Røde Kors-laget gjør en uvurderlig innsats blant annet gjennom redningsoppdrag på fjellet. Dagens ordning fører for eksempel til at Røde Kors må betale moms for innkjøp av snøscooter, mens private slipper den samme avgiften.

Vil statsråden sørge for at frivillige krefter slipper momsbelastningen i fremtiden?»