Politiets operasjonssentral fikk melding om en alvorlig ulykke på E18 ved Rugtvedt i Bamble klokken 16.40. I alt var sju personer involvert i kollisjonen, ifølge operasjonsleder Vidar Aaltvedt ved Telemark politidistrikt. Ingen av de involverte er hjemmehørende i Telemark.

ALENE I BILEN

Ulykka skjedde da en bil sørfra kom over i motsatt kjørefelt ved avkjørselen til Oasen hagesenter. Denne bilen skal ha kollidert med en møtende bil i det andre kjørefeltet.

- Kvinnen som omkom var sjåfør av bilen som kom over i motsatt kjørefelt. Hun vil bli obdusert mandag med tanke på å finne ut om det kan være en annen dødsårsak enn skadene hun pådro seg i ulykka, opplyser Vidar Aaltvedt.

I bilen som kom nordfra satt seks personer fra Arendal, inkludert to barn. En 75 år gammel kvinne som var passasjer i denne bilen ble fraktet i luftambulanse til Ullevål sykehus. Tilstanden var søndag kveld alvorlig men stabil. De andre ble kjørt til Sykehuset Telemark i Skien.

Det var ingen passasjerer i bilen som kom sørfra.

FAMILIE INNLAGT

Politiet og sykehuset melder at en to år gammel jente har fått moderate skader, og en fire år gammel gutt har fått lettere skader. Et foreldrepar på 37 og 39 år er også innlagt i Skien med henholdsvis moderate skader og alvorlige, men ikke livstruende skader.

Også en mann på 80 år pådro seg moderate skader.

FARLIGE SITUASJONER

Brannmannskaper og ambulanser rykket ut til stedet i tillegg til politiets patruljer. Falck ble tilkalt for å frakte begge bilene bort etter ulykka. Det lokale politiet fikk også bistand på ulykkesstedet fra Utrykningspolitiet og beredskapsgruppa til Biltilsynet.

Det var stor trafikk i området og det oppsto lange køer i begge kjøreretninger som følge av kollisjonen. Trafikken ble vekselsvis sluppet til i både nordgående og sørgående retning. E18 var stengt i cirka én time før ett felt ble åpnet, og rundt klokka 19.00 ble begge kjøreretninger åpnet for trafikk. Man regner med at det var kø i to-tre timer etter at veien ble åpnet, noe som førte til flere hasardiøse manøvreringer fra utålmodige bilister, spesielt inne i tunneler. Politiet vet at enkelte foretok u-svinger i Brattåstunnelen, noe som skapte farlige situasjoner.

Vegtrafikksentralen ble også varslet om forholdet.