Mariann suser rett inn på topplisten

POPULÆR: Fredag forrige uke hadde Deila Bryn lanseringsfest for boken, Prosjekt sterk, i Porsgrunn. En uke senere ligger den på topplisten over mest solgte bøker den siste uken.

POPULÆR: Fredag forrige uke hadde Deila Bryn lanseringsfest for boken, Prosjekt sterk, i Porsgrunn. En uke senere ligger den på topplisten over mest solgte bøker den siste uken. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

GRENLAND: Fredag forrige uke ga hun ut boken Prosjekt sterk. En uke etter ligger den på 13. plass blant de mest solgte bøkene i landet.

DEL

Det hele startet da Mariann Deila Bryn bestemte seg for å slutte som strategisk analytiker i Telemark politidistrikt for halvannet år siden. I stedet ville hun starte for seg selv. Være personlig trener på fulltid, og trene kundene i garasjen sin hjemme på Stridsklev.

Nå har hun gitt ut bok, som allerede etter én uke, er inne på listen blant de femten mest solgte bøkene innenfor sjangeren generell litteratur på Bokforhandleren.no.

– Dette er vi superfornøyd med, forteller informasjonsrådgiver Marie Aubert i Kagge forlag til TA.no.

Les også: Hun er treningsforbildet til Celtic-treneren

FIKK MAIL FRA REDAKTØR

Fredag formiddag fikk Deila Bryn epost fra sin redaktør i Kagge forlag. Hun ante ikke hvor godt boksalget hadde gått den første uken ute i bokforhandlerne.

– Jeg ble kjempeglad. Jeg tenker at dette er en god start. Ingenting kommer gratis, så nå gjelder det å holde seg der, forteller forfatteren til TA.

– Jeg hadde ikke forventet en oppsving så fort. Jeg er jo ikke kjent utenfor Telemark. Men dette er en god start. Over all forventning, tilføyer Deila Bryn. Men hun stopper før hun når målet sitt.

– Drømmen er jo å bli bestselger, og jeg skal gjøre alt jeg kan for å klare det.

HAR TRO PÅ BOKEN

Prosjekt sterk har i utgangspunktet et opplag på 5000 bøker, og er tilgjengelig i bokhandlere i hele landet. Men forlaget til den populære treneren utelukker ikke at det kan komme flere opplag.

– Det er ganske bra med et opplag på 5000 bøker. Vi har jo troen på denne boken. Januar er en veldig god periode for en ny start, og det er mange bøker om trening og kosthold på denne tiden. Men vi ser at hennes bok har lykkes veldig bra, forteller Aubert.

Aubert tror årsaken til den gode starten er at porsgrunnskvinnen har knekt koden som skal til for å nå gjennom til publikum.

– Mariann er profesjonell, inspirerende og snakker folkelig. Jeg tror flere kan kjenne seg igjen, og budskapet er ikke vanskelig å forstå.

Sier informasjonsrådgiveren og tilføyer:

– Jeg tror hun har truffet veldig på det å kombinere mentaltrening og styrke.

REISER NORGE RUNDT

Det beste boksalget har hittil vært i Telemark. Men det varer ikke lenge. Nå skal Deila Bryn ut i landet og selge seg selv og boken. 

– Jeg tar en dag av gangen, men har tenkt å komme meg ut til distrikts-Norge. Jeg tenker å dra til Vestlandet, Sunnmøre, Bergen, Hamar-området, nordpå, også Oslo etter hvert, forteller Deila Bryn. Hele reiseruten er ikke i boks enda. Det eneste som er sikkert, er at hun ikke satser på de største byene.

– De store byene har så mange tilbud at det blir vanskeligere å nå ut til folket. Jeg vil dra dit folk bor, til distrikts-Norge.

NORGES NYE TRENINGSGURU?

– Er Mariann Deila Bryn den nye Kari Jaquesson?

– Hadde ikke det vært gøy? Det er for tidlig å si, men jeg tror hun har et navn som fler og fler kommer til å oppdage. Denne treningsboken skiller seg ut i mengden, avslutter Aubert i Kagge forlag.

Artikkeltags