Gå til sidens hovedinnhold

Krever redegjørelse

Artikkelen er over 10 år gammel

Statssekretær i Helse og omsorgsdepartementet, Robin Martin Kåss, har bedt Helse Sør- Øst om redegjørelse i Curato-saken.

Tar Curato-saken til retten

I brevet som ble sendt fredag får Helse Sør- Øst frist på seg til 22. desember til å komme med en tilbakemelding.

– Det er en kort frist, men det er ikke mer tid å gå på, påpeker Kåss, med henvisning til at Curato røntgens avtale utløper 1. januar 2011.

- GODT TILBUD

I brevet skriver Kåss at Helse og omsorgsdepartementet forutsetter at den konkrete anskaffelsen innebærer at den geografiske tilgjengeligheten for befolkningen fortsatt er tilfredsstillende.

Nettopp dette er hva en rekke personer og miljøer har uttrykt bekymring for ettersom Curato, som tapte anbudskonkurransen, er det eneste røntgeninstituttet i Telemark.

Deriblant ordfører Øystein Beyer (Ap) som har henvendt seg til statssekretæren for anledningen.

– Vi er også veldig opptatt av at befolkningen i Grenland skal ha et godt tilbud. Når det da oppstår usikkerhet som dette, er det viktig at vi følger det opp. Vi har ingenting med det konkrete anbudet å gjøre, men uavhengig av hvem som vinner skal et tilfredsstillende tilbud med tilstrekkelig kapasitet opprettholdes, sier Kåss.

IKKE ALENE

Befolkningen i og rundt Gjøvik og Romerrike sitter i en tilsvarende situasjon, og Helse Sør øst er også bedt om å redegjøre for konsekvensene og eventuelle tiltak for befolkningen der.

De bes også om å gi en nærmere orientering om hvordan en sikrer kontinuitet i det radiologiske tilbudet ved skifte av leverandør.

– Det er her viktig at en beskriver hvordan en vil opprettholde kapasitet, herunder vurdere eventuell midlertidig videreføring av eksisterende avtaler, samt hvordan en vil følge opp de politiske målsettinger om å redusere ventetiden innenfor poliklinisk radiologi.

SØKSMÅL

I går skrev TA at Curato røntgen vil gå til søksmål mot Helse Sør-Øst for å hindre at kontrakten med Unilabs, som vant anbudsrunden i november, blir underskrevet.

– Når kontrakten er underskrevet er det lite vi kan gjøre. Men så lenge det ikke skjer, er vi optimister. Våre jurister har sett på saken, og de mener det er gjort klare juridiske feil, uttalte daglig leder Mona Rydland til TA.

Tar opp Curato med ministeren