Kommer til å kreve millionerstatning

Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

PORSGRUNN: Forsikringsoppgjøret etter brannen i Østre Porsgrunn kirke vil ligge på rundt 50 millioner. - Blir noen dømt i denne saken, vil vi kreve å få dekket vårt tap, sier direktør Oddvar Vik i forsikringsselskapet.

DEL

Torsdag innrømmet en 17 år gammel gutt i politiavhør at han tente på Østre Porsgrunn kirke. 18-åringen som også er siktet, nekter straffeskyld.

De to unge mennene er siktet etter den såkalte mordbrannparagrafen. Bakgrunnen for pågripelsen var mistanke om at de også stod bak branntilløpet ved Borgestad kirke i Skien.

TAP PÅ 50 MILLIONER

Ved en eventuell rettssak, kan det komme erstatningskrav fra forsikringsselskapet. I dette tilfellet fra KNIF trygghet forsikring, som har forsikret kirkebygg i Den norske kirke siden 2005.

- Når gjerningspersonene er dømt, er det mulighet for regress. Vi vil se på muligheten for å få dekket vårt tap, sier administrerende direktør Oddvar Vik i KNIF trygghet forsikring.

Vik anslår at tapet vil beløpe seg til rundt 50 millioner kroner.

- De fleste har ikke økonomi til å dekke et krav på 50 millioner. Men vi kan rette krav om dette beløpet. Og det er utgangspunktet, sier Vik.

Hvis det viser seg at de eventuelt dømte personene har svært god økonomi. Vil forsikringsselskapet forfølge kravet om å få dekket hele tapet.

Les også: Dette skjerfet knytter 18-åringen til saken

Les mer i dagens TA.

Artikkeltags