Kjemper om andreplassen

FAVORITT: 43 år gamle Kathrine Evensen fra Skien seiler opp som en liten favoritt til å kapre andreplassen på den kommende stortingslisten til Telemark Høyre

FAVORITT: 43 år gamle Kathrine Evensen fra Skien seiler opp som en liten favoritt til å kapre andreplassen på den kommende stortingslisten til Telemark Høyre Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Nominasjonsprosessen i Høyre er godt i gang. Førsteplassen går til Torbjørn Røe Isaksen, mens det er to kvinner som kjemper om den spennende andreplassen.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

I utgangspunktet er det tre kvinner som har vært nevnt i kampen om den spennende andreplassen på listen til Telemark Høyre foran neste års stortingsvalg, Emilie Clarice Schäffer, Kathrine Evensen, begge Skien og ordfører i Seljord, Solveig Sundbø Abrahamsen.

Men mye kan tyde på at kampen til slutt vil stå mellom Kathrine Evensen og Solveig Sundbø Abrahamsen. Og da er det igjen en del som tyder på at Kathrine Evensen fra Skien vil være favoritt. Rett og slett fordi det er her Høyre har flest velgere. Det er langt flere som vil stemme på partiet i Grenland enn ute i distriktene. Det kan være noe nominasjonskomiteen kommer til å vektlegge når de skal komme med sin innstilling.

HAR SMÅ BARN

Emilie Clarice Schäffer har fjerdeplassen på Høyres liste i denne stortingsperioden. Og ville i utgangspunktet være en klar kandidat til andreplassen. Men mye tyder på at hun vil prioritere barn og være fornøyd med å beholde den fjerdeplassen.

- Jeg har sagt ja til å stå på lista, men jeg har små barn, sier Schäffer til TA.

Men hun vil ikke kommentere om dette betyr at hun allerede nå har signalisert at hun ikke er interessert i andreplassen.

- Min eneste kommentar er at jeg har sagt ja til å stå på lista, sier hun.

HAR AMBISJONENE

Kathrine Evensen legger på sin side ikke skjul på at hun har ambisjonene i orden og har veldig lyst på andreplassen.

- Jeg har sagt at jeg har veldig lyst til det. Allerede da jeg gikk inn i politikken for noen år siden sa jeg at jeg hadde lyst til å prøve å komme lenger, jeg synes politikk er kjempegøy, sier Kathrine Evensen.

- Samtidig har jeg stor respekt for både Emilie (Clarice Schäffer) og Solveig (Sundbø Abrahamsen) som begge har langt mer erfaring enn meg. Og foreløpig tar jeg det hele med knusende ro. Det er lenge til nominasjonsmøtet enda, sier Kathrine Evensen.

TAR EN UTFORDRING

- Jeg har i alle fall lært etter noen år som ordfører at jeg har en god nok bagasje til å ta utfordringer. Det er klart det hadde vært veldig spennende å komme på Stortinget.

Det sier ordfører Solveig Sundbø Abrahamsen i Seljord, som trolig blir den fremste utfordreren til Kathrine Evensen.

- Det jeg har sagt til partiet er at jeg er villig til å stå på listen. Så får prosessen gå sin gang i tiden fram mot nominasjonsmøtet i januar. Det er enda mange måneder til den tid og det er ett år til stortingsvalget. Samtidig har jeg det også veldig spennende her jeg er, som ordfører i Seljord og som medlem av fylkestinget, sier Solveig Sundbø Abrahamsen.

AVGJØRES 23 JANUAR

23. januar 2013 skal Telemark Høyre ha sitt nominasjonsmøte. Fram til slutten av november foregår prosessen i lokallagene i partiet.

- Fra nominasjonskomiteen skal det foreligge en innstilling senest 14. desember, sier lederen av nominasjonskomiteen, Jan Terje Olsen.

- Vi får nå inn navneforslag fra lokallagene. I slutten av oktober skal lokallagene ta stilling til hvem de ønsker, før vi i komiteen sluttfører vårt arbeid. Så er det nominasjonsmøte i januar, sier Olsen.

- Det som er klart er at vi har mange gode kandidater til listen. Og vi har sett fra lokalpolitikken at det vokser fram kandidater som kan være aktuelle i denne sammenhengen. Så vil det være opp til oss i komiteen å komme med et forslag til hva vi mener vil være den mest slagkraftige listekombinasjonen, sier Jan Terje Olsen.

Artikkeltags