Kilebygdadrapet begjæres gjenåpnet

Tore Sandberg i krysset opp til gården hvor Kilebygdadrapet skjedde.

Tore Sandberg i krysset opp til gården hvor Kilebygdadrapet skjedde. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Drapssaken fra Kilebygda i 1990 der Åge Vidar Fjell ble dømt for drapet, er i dag begjært gjenåpnet.

DEL

I formiddag fikk Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker begjæringen overlevert, skriver privatetterforsker Tore Sandberg i en pressemelding.

Åge Vidar Fjells advokater, Jonne Sveen og Ole Martin Meland, har sammen med Tore Sandberg utarbeidet begjæringen.

13. februar 1990 ble gårdbrukeren Olav Fjeld funnet drept i sin egen bolig i Høydalsveien i Kilebygda. Obduksjon av den avdøde viste at Fjeld ble tatt av dage ved 18-tiden lørdag 10. februar.10. september samme år ble Åge Vidar Fjell dømt til syv års fengsel og inntil 10 års sikring for drapet.

Sandberg mener han aldri har vært knyttet til en lignende sak i sin tid som privatetterforsker. Han mener det ikke er noen tvil om at Fjell er uskyldig, og kaller dommen et justismord.

– Jeg mener Åge Vidar er utsatt for justismord. Det er soleklare grunner til at denne saken må gjenåpnes, sier Sandberg til ANB.

I et intervju med TA 27. januar 2007 sa Tore Sandberg at det ikke ble funnet noen tekniske bevis som knytter Åge Vidar Fjell til drapet.

- Etter å ha jobbet med denne saken i tre-fire år har jeg avdekket flere forhold som tilsier at det ikke var Åge som drepte Olav Fjeld, sa Sandberg i intervjuet.

Sandberg la den gang vekt på følgende momenter:

  • Politiet fant et fotavtrykk i en blodpøl i den avdødes bolig. Politiet greide aldri å knytte dette fotavtrykket til Åge Vidar Fjell.
  • Olav Fjeld ble skutt med en hagle, men det ble aldri funnet hagleslam på klærne til Åge Vidar Fjell.

Sandberg viser også til at det ble funnet spinnespor etter en bil på veien som fører opp til den avdødes bolig.

- Det snødde ikke den dagen drapet ble begått, men da politiet fant den avdøde 13. februar hadde det kommet snø. Spinnesporene etter en bil ble funnet under snøen, men til tross for det heter det i politiets dokumenter at de antar sporene stammer fra en politibil. Det setter jeg et stort spørsmålstegn ved, sa Sandberg til TA i fjor.

Klokken 15.00 vil Tore Sandberg lede en pressekonferanse om begjæringen om gjenåpning av saken på Clarion Collection Hotel i Skien.

Artikkeltags