Kamp med roboter

IVRIGE DELTAKERE: Martin Økter og Sander Aagesen, på hver sin side av Vidar Top, var ivrige deltakere på årets stevne. De to guttene representerte Ibsens technokids og går på Venstøp skole.

IVRIGE DELTAKERE: Martin Økter og Sander Aagesen, på hver sin side av Vidar Top, var ivrige deltakere på årets stevne. De to guttene representerte Ibsens technokids og går på Venstøp skole. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Lørdag satte kunnskapstørste barn og unge hverandre i stevne i Skien fritidspark. Teknologi og underholdning var i fokus da First Lego League-turneringen ble avholdt.

DEL

- Dette er avansert teknologi. Det er nok mange som blir imponert av det de ser her. Det sier Vidar Top fra IKT Grenland, som var konferansier under årets First Lego League.

- Dette er et internasjonalt arrangement som er startet for å styrke interessen for realfagene. Dette griper inn i alle fag på skolen, enten det gjelder matematikk, engelsk, norsk, naturfag eller gymnastikk, fortsetter han.

På turneringen i Skien lørdag var det med fem lag fra fire skoler i Grenland.

ROBOTKONKURRANSE

Det sentrale elementet i konkurransen er å få en robot som lagene selv har laget til å gjøre en rekke oppgaver i løpet av 2,5 minutter. Til denne konkurransen har elevene forberedt seg i flere uker.

- Det er veldig spennende å se også hva slags taktikk elevene velger.

Det ble gitt mange poeng for vanskelige oppgaver, ved å ta enklere oppgaver var det også mulig å samle flere poeng.

- Det som er helt klart er at dette får elevene til å strekke seg og det styrker interessen for IKT, legger Torp til.

STORT ENGASJEMENT

Det var da også stort engasjement da elevene var i gang med sine konkurranser lørdag. Ikke bare fra deltakerne, men også fra medbrakte heiegjenger.

- Trøkk og støy hører med. Her blir lagene også belønnet for det vi kaller for profilert støy og markedsføring av seg selv.

Les hele artikkelen i avisutgaven av TA.

Artikkeltags