Jente (5) reddet etter badeulykke

Politiet og helsepersonell var på plass kort tid etter ulykken.

Politiet og helsepersonell var på plass kort tid etter ulykken. Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

En fem år gammel jente falt og slo magen i bassengkanten, og falt dermed i vannet og svelget mye vann. Heldigvis ble jenta reddet.

DEL

Jenta var i Badeparken i Langesund og badet da hun plutselig falt og slo magen i bassengkanten.

- I det hun slo magen, må hun ha gispet etter luft, og dermed svelget ganske mye vann da hun falt i vannet. Jenta opplevde en slags kvelning da hun fikk så mye vann i seg, men faren fikk hjulpet henne. Jenta var aldri bevisstløs, forteller politibetjent Basse Veholt ved Telemark politidistrikt, som var på stedet like etter ulykken inntraff søndag ettermiddag.

Ifølge politiet ble jenta sendt med ambulanse til legevakten i Bamble for sjekk like etterpå.

Hotellsjef Atle Isaksen ved Quality Hotel og Resort Skjærgården sier han er glad for at det gikk så bra som det gjorde.

- Det viktigste er at det har gått bra. Vi har gått igjennom det som har skjedd, for det kommer alltid en påkjenning etter en slik hendelse. Men de fire vaktene som var på jobb har gjort akkurat det skal gjøre i slike situasjoner, forteller Isaksen.

Et raskt søk i arkivet viser at det er svært sjeldent slike ulykker skjer i Badeparken. Sist gang var da en 16 år gammel jente døde i en drukningsulykke i 2001, under såkalt nattbading. Dette skal ha dreid seg om et illebefinnende.

En fem år gammel jente reddet i en drukningsulykke tilbake i 1999. Rask aksjon fra vakter, pårørende og gjester reddet hennes liv.

Artikkeltags