Ingen har søkt seg vekk fra Melum

PRAKTISKE GRUNNER: Gudmund Kverndalen, leder av FAU ved Melum skole, mener det er praktiske grunner til at ingen fra Melum har søkt seg til andre skoler.

PRAKTISKE GRUNNER: Gudmund Kverndalen, leder av FAU ved Melum skole, mener det er praktiske grunner til at ingen fra Melum har søkt seg til andre skoler. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Etter fristens utløp er det ingen foreldre som har søkt om overføring for sine barn til andre skoler fra Melum i Skien.

DEL

Foreldrene ved Melum viste et stort engasjement og sterk motstand mot å legge ned skolen i bygda og bli overført til Klovholt oppvekstsenter.

- Det er ingen fra Melum som har søkt om å gå på skole andre steder, ifølge skolesjef Dag Olav Espeland ved skolekontoret i Skien kommune.

LENGRE UNNA

Gudmund Kverndalen, leder av foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU) ved Melum skole, synes ikke dette er rart. Han viser til praktiske grunner til at dette ikke har skjedd, og at halvparten av elevene skal gå på Melum ett år til.

- I byggeperioden på Klovholt er 5. til 7. klasse ved Melum skole midlertidig overført til Svanvik skole, mens 1. til 4. klasse ved Melum og SFO forsatt skal gå på Melum skole i ett år til.

TRUET MED Å BYTTE

- Truslene om å bytte skole var ikke bare tomme trusler dere kom med for å påvirke politikerne?

- Nei, men dette er også et kompromiss. Ordningen med å flytte til Svanvik er en midlertidighet som skal vare ett år.

- Vi vet ikke om Klovholt blir noe av. Hvis den skolen blir bygd og alle Melum-elevene flyttes dit, kan det hende flere søker seg over til andre skoler, blant annet på grunn av høyspentlinja, sier Kverndalen.

FÅR IKKE SKYSS

Han peker på at Åfoss skole er den skolen som ligger nærmest fra Melum utenom Klovholt, og deretter kommer Moflata. Men ifølge FAU-lederen ble det klart 13. mai at de ikke ville få dekket skoleskyss til Åfoss eller andre skoler i kommunen.

- Når vi får beskjed bare to dager før fristen for å søke overføring til andre skoler gikk ut om at det ikke vil bli dekket skoleskyss, var nok det tungen på vektskåla for mange. Da måtte foreldrene selv betale skyssen, eller kjøre selv og det ville kreve mye organisering, sier han.

SAMME MILJØ

Kverndalen mener det også er avgjørende at mange foreldre ikke vil splitte opp miljøet ved å sende sine barn til en skole, mens venner kanskje forsvinner til en annen skole.

- De kjenner lærerne og har alle sine venner i Melum. Hvis de byttet skole til høsten, så må de kanskje bytte skole igjen til neste år til Klovholt. For å slippe å bytte skole flere ganger, valgte de fleste å ikke søke seg over til andre skoler, mener FAU-lederen.

Kverndalen understreker at hver familie må finne ut selv hva som er best for barna deres. Han sier FAU ved Melum fortsatt mener Melum skole skulle ha vært opprettholdt, men de prøver samtidig å ta vare på miljøet og samholdet i bygda.

Artikkeltags