Gå til sidens hovedinnhold

- Ikke stem Frp

Artikkelen er over 10 år gammel

PORSGRUNN: Ole Bernt Wang er kandidat til bystyret i Porsgrunn for Frp. Men i et leserinnlegg anbefaler han velgerne å stemme noe annet enn Frp.

- Jeg ser at det jeg skriver og gjør kan skade partiet lokalt. Og henger riksmedia seg på så kan det også skade partiet sentralt. Men dette er varslerens dilemma, sier Ole Bernt Wang.

Han føler seg skjøvet ut i kulda i Porsgrunn Frp.

- Jeg får ikke informasjon. Jeg blir ikke informert om hva som skjer. Jeg har ikke fått tilgang på valgeffekter for partiet. Jeg er ikke bedt om å være med på noe som helst, sier Wang.

- Jeg føler meg rett og slett passivt ekskludert.

HAR GÅTT TIL TOPPEN

Wang forteller at han har prøvd å ta problematikken helt til topps i Frp. Uten å få noen reaksjoner.

- Jeg har vært i kontakt med generalsekretær Geir Mo, uten at det har hjulpet. Jeg vinner rett og slett ikke gehør, sier Wang.

- Det som gjør at jeg reagerer er at jeg mener det er et demokratisk underskudd i Frp i Porsgrunn. Det er få som er aktive, dermed sitter alle disse få på de fleste verv og posisjoner. Jeg mener at det har oppstått usunne maktkonsentrasjoner. I og med at det er få som er aktive så får disse leve i fred. Det er vanskelig for ett individ å få til endringer, sier han.

IKKE FØRSTE GANGEN

Det er ikke første gangen at Ole Bernt Wang er i klammeri med resten av Frp i Porsgrunn. Flere utspill på Facebook har også ført til reaksjoner. Wang er blant flere i partiet som reagerte negativt da Frp var med på skolenedleggelsene i Porsgrunn.

- Det som skjer nå har jo likhetstrekk med det som har skjedd tidligere. Jeg har gjort mitt og jeg har vært i media tidligere. Men jeg er ikke ekskludert fra partiet. Jeg er fullverdig medlem og jeg er listekandidat.

- Jeg har også prøvd å ta dette opp med flere i partiet. Men det er ingen som vil snakke. Den eneste som har vært villig til å høre på meg er gruppeleder Thorleif Vikre i Porsgrunn, sier Wang.

STÅR FOR POLITIKKEN

Ole Bernt Wang har imidlertid ikke noe problem med verken valgprogrammet i Porsgrunn eller med politikken til partiet.

- Jeg står inne for politikken til Frp og for partiprogrammet her i Porsgrunn for de neste fire årene. Det er ikke politikken som er problemet. Men på grunn av det udemokratiske problemet, de usunne kreftene, så vet jeg ikke om jeg kan be folk stemme på Frp, sier han.

- Det er individer på listen til Frp i Porsgrunn som jeg mener ikke har noe i bystyret å gjøre og det er også individer som jeg mener kan gjøre en veldig god jobb. Men partiorganisasjonen er et problem, sier Ole Bernt Wang.

Thorleif Vikre oppgitt

PORSGRUNN: Thorleif Vikre (bildet), gruppeleder for Frp i Porsgrunn, blir oppgitt når han får høre om leserbrevet til Ole Bernt Wang.

- Jeg har brukt tid på å prøve å fortelle Ole Bernt Wang om spillereglene i et politisk parti. Men jeg ser jo at det har vært bortkastet, sier Thorleif Vikre.

- Det er jo noe merkelig at hver eneste gang noen er uenig, så er det enten ukultur eller et demokratisk underskudd i Porsgrunn Frp. Men jeg hadde forventet noe annet av en listekandidat, sier Vikre.

HAR SIGNERT ERKLÆRING

- Når en listekandidat signerer en erklæring, selv om han står helt nede på 23 plass, som sier at man skal jobbe for Frps program og være lojal mot partiets vedtekter, så hadde jeg forventet noe annet enn den type leserbrev som Wang nå kommer med. Men jeg synes vel hele historien viser at dette sier mer om Wang enn om Frp i Porsgrunn, sier Thorleif Vikre.

Vikre viser også til hendelser på Facebooksiden til Ole Bernt Wang som han mener tyder på at leserbrevet er vel planlagt fra Wangs side.

SKAL SE PÅ SAKEN

En som ikke er veldig glad for det som nå skjer i Porsgrunn er leder av Frp i Telemark, Lars Lindskog.

- Dette er jo rimelig spesielt. Det er ikke ofte at man hører om folk som stiller seg til disposisjon oppfordrer til å stemme annerledes. Jeg vet det har vært konflikter i Porsgrunn mellom Wang og styret. Men det bør håndteres internt, sier Lindskog.

- Det stiller jo ikke akkurat hans sak bedre når han går ut på denne måten. Jeg får jo nesten et inntrykk av at dette har vært hans intensjon hele tiden.

Om Wang kan bli ekskludert fra partiet på bakgrunn av det som nå skjer er Lindskog usikker på.

- Jeg ser vel ikke at dette er en eksklusjonsgrunn sånn uten videre. Han oppfordrer jo ikke direkte til ikke å stemme. Vi skal uansett ikke ta dette på sparket, men må se nøyere på det, sier fylkespartileder Lars Lindskog.