Husverten drepte leieboerens katter

DREPTE KATTENE: Husverten drepte leieboerens katter fordi han mente at de ikke hadde det bra. (Illustrasjonsbilde) Foto: Jon Engelsgaard (Dittdyr)

DREPTE KATTENE: Husverten drepte leieboerens katter fordi han mente at de ikke hadde det bra. (Illustrasjonsbilde) Foto: Jon Engelsgaard (Dittdyr)

Artikkelen er over 8 år gammel

En 51 år gammel mann fra nedre Telemark drepte leieboerens tre kattunger, fordi han mente at kattene ikke hadde nok vann, mat og kattesand.

DEL

Det kommer fram i en fersk dom fra Nedre Telemark tingrett, hvor mannen er dømt for urettmessig å ha tatt livet av leieboerens kattunger.

MÅ UT MED 11 000

51-åringen fikk først presentert et forelegg i saken, men dette nektet han å betale. Dermed endte saken i en av rettssalene i Nedre Telemark tingrett, hvor 51-åringen nektet straffskyld.

Nedre Telemark tingrett har dømt 51-åringen til å betale en bot på 6000 kroner til statskassa. Hvis ikke han betaler boten innen fristen, venter 12 dager i fengsel.

51-åringen må også betale 5000 kroner i saksomkostninger.

- OVERLATT TIL SEG SELV

51-åringen erkjente at han den 16. eller 17. februar i år drepte kattungene uten leieboerens samtykke.

Retten utelukker ikke at 51-åringen hadde grunn til å reagere på kattenes tilgrising av leiligheten, men den mener at det ikke ga ham noen grunn til å avlive kattene.

Ifølge dommen forklarte 51-åringen i retten at avlivinga var berettighet, ettersom kattene led.

Han mente at kattene over tid hadde vært overlatt til seg selv i leiligheten, og at det der var verken mat, vann eller kattesand.

- INGEN PREKÆR SAK

51-åringen forklarte også at han den aktuelle kvelden forgjeves hadde forsøkt å få tak i eieren, dyrevernet og Mattilsynet, samt at dyrevernet først ville komme dagen etter.

En ansatt i Mattilsynet vitnet også i retten.

Vitnet forklarte at han under telefonsamtalen med 51-åringen ikke vurderte saken som så prekær at kattene måtte avlives, og han opplyste til 51-åringen at dyrevernnemnda ville komme dagen etter.

Ifølge vitnet var 51-åringen ikke fornøyd med dette, og han skal ha sagt at han kunne komme til «å kverke kattene», noe vitnet ikke slutta seg til.

FANT KATTENE DØDE

Den 19 år gamle leieboeren forklarte i retten at kattene hennes fikk godt stell før hun dro på hyttetur.

Ifølge 19-åringen hadde kattene mat, vann og kattesand. I tillegg skulle en annen person se til kattene mens hun var borte to dager.

Den aktuelle kvelden fikk hun ei melding fra den 51 år gamle husverten, som skrev at han ville ta livet av kattene hvis ikke hun kom hjem og så til de.

19-åringen sendte straks ei melding tilbake til 51-åringen, hvor hun gjorde det klart at han ikke hadde lov til å ta livet av kattene.

Deretter varslet hun foreldrene sine og reiste hjem. Da hun kom hjem kunne hun først ikke finne kattene, som senere ble funnet døde i en bygning ved siden av huset.

Artikkeltags