Det er sjette gangen at noen i familien er angrepet av den samme schæferen, og sjette gangen de politianmelder forholdet.

Emilie Ulves far, Thor Ulve, forteller at en kvinnelig nabo fikk schæferen i fjor sommer, og at de siden da har følt seg terrorisert av hunden som løper løs.

- FLERE ANGREP

- Mandag formiddag ble dattera mi angrepet. Den store schæferen hoppet på henne bakfra, men heldigvis driver dattera mi med hest og er vant til store dyr, så hun beholdt ryggen til og trakk seg tilbake. Hun unngikk å bli bitt, men det må bare være et tidsspørsmål før noen blir det. Jeg har blitt angrepet av den samme hunden på tilsvarende vis tre ganger tidligere, og kona mi har blitt angrepet to ganger, sier Ulve.

Emilie Ulve (25) var først i tvil om hun ville anmelde gårsdagens angrep, siden alle de andre anmeldelsene har blitt henlagt.

- Men jeg anmelder saken, for hvis det skulle skje noe mer alvorlig siden så har vi iallfall bevis for hva som har hendt her tidligere, sier Ulve, som forteller at hun ble ganske skjelven etter hendelsen.

- Jeg kjente hunden helt oppe i nakken, og den forsvant ikke før hundeieren kom og henta den fysisk, sier hun.

Thor Ulve sier at de ikke føler seg komfortable med at naboens schæfer løper løs til alle døgnets tider, og at postmenn, renovasjonsarbeidere og andre forbipasserende har følt seg trua av hunden.

- ER ALLTID PÅ VAKT

- Vi må være på vakt 24 timer i døgnet. Den yngste dattera mi må jeg følge til og fra porten når hun skal ut, fordi hun er redd for den løse hunden, sier Ulve, som har anmeldt alle hundeangrepene.

Anmeldelsen Emilie Ulve leverer inn i dag blir dermed den sjette i rekken på mindre ett år.

- Politiet har stilt opp, og de har kommet og snakket til hundeeieren flere ganger. De gjør det de kan. Men dette er komplisert, man føler seg uttrygg, men kan ikke dokumentere at det har skjedd noe straffbart, sier Ulve, som har en klar oppfatning om at dette langtfra er ansvarlig hundehold.

- Hadde hundeeieren tatt vare på hunden sin slik man skal så hadde det jo ikke vært noe problem verken for oss eller andre. Dette er imidlertid en fullstendig uholdbar situasjon for oss. Vi håper derfor at det tas noen grep i fra ansvarlig myndighet, slik at dette blir stoppet før vi må foreta noe drastisk selv, sier Ulve.

Operasjonsleder Oddbjørn Hermansen ved Telemark politidistrikt sier at de fikk inn melding om hendelsen ved 13-tida i går, og at Ulves datter vil anmelde saken i dag.

- Det er klart at hvis dette har skjedd flere ganger før med den samme hunden, så må en jurist vurdere saken, sier Hermansen.

Det lyktes ikke TA å få tak i hundeeieren i går.