Gå til sidens hovedinnhold

Hjelp til å hjelpe

Artikkelen er over 6 år gammel

SKIEN: Siden 2008 har de ansatte i Widerøe arrangert opplevelser for kreftsyke barn. I år er det syke barn fra Vestfold og Telemark som får en tur til Legoland. De Widerøe-ansatte etterlyser nå sponsorhjelp fra telemarksbedrifter som vil bidra.

For sjuende år på rad arrangerer ansatte i flyselskapet Widerøe en tur med opplevelser for kreftsyke barn.

I år er det de ansatte på Sandefjord lufthavn Torp som har fått oppgaven.

Flykaptein Øyvind Vatlestad i Widerøe er prosjektleder for Drømmeflyet, som i år skal fly til Billund i Danmark den 23. august. Vatlestad, som bor i Skien, forteller at det hittil er påmeldt 72 deltakere (barn og foreldre), som skal få en tur til Legoland.

De Widerøe-ansatte som er med i prosjektet jobber dugnad, og Widerøe sponser flyet, mens Statoil sponser drivstoffet. I tillegg sponser Billund lufthavn i Danmark landingsavgift og «handling».

Vatlestad etterlyser nå sponsorhjelp fra bedrifter i Telemark.

– Vi trenger alt, både penger og ting, siden vi også skal sette i gang et loddsalg til inntekt for turen, sier Vatlestad.

72 deltakere

I år er det syke barn i barnekreftforeningene i Vestfold og Telemark som får tilbud, samt noen barn fra barneavdelingene ved Sykehuset Telemark (ST) og Sykehuset i Vestfold (SiV).

– Hittil er det påmeldt 72, men vi har plass til 74, og vi håper at det blir helt fullt, sier Vatlestad.

Det er de ansatte ved barneavdelingene som har stått for utvelgelsen av hvem som skal bli med på turen.

– De har valgt ut de barna med størst behov for et avbrekk, sier Vatlestad.

I fjor var det Widerøe-ansatte på Bodø lufthavn som arrangerte tur med Drømmeflyet, og i etterkant kunne de også overrekke et overskudd til Barnekreftforeningen i Nordland.

Vatlestad håper naturligvis at de etter årets tur også skal få et overskudd til barnekreftforeningene i Vestfold og Telemark.

De har begynt å selge grønne Drømmeflyet-armbånd, og nå har salget begynt å ta av.

– Det begynte med at vi fikk trykt opp 1000 armbånd som vi solgte til ansatte i Widerøe. Men i år har vi slått litt på stortromma og vi har fått trykt opp 4500 armbånd. Salget har tatt av, og hvis det blir en viss størrelse på beløpet vi får inn, så vil vi opprettet et fond, sier Vatlestad, som kan røpe at det blir underholdning på flyreisen til Billund.

startet i bodø

– Vi har fått en standup-komiker med, og vi jobber også med noe mer som ikke er helt i boks ennå, sier Vatlestad.

Prosjektet har egen Facebook-side med navnet Drømmeflyet, hvor en kan finne mer info, samt kontonummer for både bedrifter og privatpersoner som ønsker å bidra. De som vil bidra finner kontaktinfo på Facebook-siden, og de kan også ta direkte kontakt med Vatlestad.

– Vi håper på ordentlig respons, sier Vatlestad.

Drømmeflyet startet i Bodø i 2008, da ei kreftsyk jente som het Sigrid ville se løvene i Dyreparken i Kristiansand. Men på grunn av avansert behandling kunne hun ikke bestille faste billetter, og fleksible billetter ble for dyrt. Da tok de ansatte i Widerøe grep, og de fløy Sigrid og de fløy 50 andre syke barn med foreldre til Kristiansand.

– Poenget med disse dagene er at hele familien skal få en drømmedag i en vanskelig livssituasjon. Sigrid døde senere av sin sykdom. Men hun fikk møtt løvene, heter det på Drømmeflyets Facebook-side.