Gå til sidens hovedinnhold

Halvparten av de ansatte må gå

Artikkelen er over 10 år gammel

For et snaut år siden varslet de at Miljøbil Grenland skulle få rundt to hundre ansatte i løpet av et par år. I går ettermiddag fikk de ansatte en helt annen beskjed. Rundt halvparten i selskapet mister jobbene.

Klokken halv tre i går ettermiddag fikk de ansatte i Miljøbil Grenland den triste beskjeden. Store deler av arbeidsplassene selskapet har i Grenland forsvinner.

Etter det TA kjenner til vil rundt halvparten av dagens 45 ansatte risikere å stå uten jobb. Hvor raskt det gjennomføres er foreløpig ikke klart. Fredag ettermiddag og kveld var det ingen i selskapets ledelse som ville svare konkret på spørsmål fra TA.

AVGJØRES AV STYRET

Ut i fra det daglig leder Bjørn Nenseth sier til TA så gjenstår det et endelig styrevedtak i selskapet før reduksjonen og omstruktureringen av selskapet er et faktum.

- Jeg har ikke noen kommentarer til dette før styret har gjort sitt vedtak og alle ansattes interesser er tatt vare på, sier Bjørn Nenseth når TA får kontakt med han fredag kveld.

- Når skal styremøte avholdes?

- Det er rimelig kort horisont før neste styremøte, sier Nenseth.

Nenseth bekrefter at beskjeden ble gitt til de ansatte sent fredag ettermiddag.

- Sånne beskjeder er aldri hyggelige for noen. Men jeg vil ikke si mer før vedtak er endelig fattet og konsekvensene for de ansatte er utredet, sier han.

BARE ENGINERING IGJEN

Etter det TA har grunn til å tro vil Miljøbil Grenland i all hovedsak sitte igjen med enginering i Grenland. Salg og markedsføring vil forsvinne. Det samme vil trolig også produksjonen gjøre. Det vil trolig verken bli bilkonvertering eller batteriproduksjon igjen på Herøya.

Meningen var at Miljøbil Grenland skulle komme i gang med montering av biler i 2010. Dette har så langt ikke skjedd. Men trolig vil man fortsatt beholde montering av prototyper på Herøya.

FIKK SJOKK

- Jeg må innrømme at jeg ikke fikk med meg alt som ble sagt, jeg fikk litt sjokk da beskjeden kom. Det sier Linn Renate Mehren som er tillitsvalgt ved Miljøbil Grenland.

- Det vi vet er at man skal legge ned produksjonslinjen. Det er også mulig at salg og markedsføring forsvinner, men jeg fikk ikke med meg alt. Men noen hyggelig beskjed rett før helga var det ikke.

- Vi er imidlertid fornøyd med at vi ble orientert med en gang av ledelsen. Det ble avholdt ekstraordinær generalforsamling i dag og ledelsen kom rett til oss og orienterte i etterkant.

HÅPER PÅ BEDRE TIDER

- Hvis jeg ikke tar helt feil så skulle oppsigelsene komme i slutten av januar eller begynnelsen av februar. Hva som har gått galt er ikke lett å si, men kanskje har vi ikke vært aktuelle nok på markedet.

- Jeg håper og tror imidlertid at ting vil rette seg etter hvert og at bedriften kommer seg igjen sånn at man kan ta ansatte tilbake igjen etter en tid, sier Linn Renate Mehren.