HA ransaket - to pågrepet

ETTERLYST: Politiet gjennomførte tirsdag formiddag en ransaking av Hells Angels klubblokaler på Findal utenfor Skien. To personer ble pågrepet etter funn av en pistol og mindre mengder narkotika. Bakgrunnen for ransakelsen skal være et ran et av klubbens medlemmer er innblandet i. Medlemmet var ikke tilstede under ransakingen.

ETTERLYST: Politiet gjennomførte tirsdag formiddag en ransaking av Hells Angels klubblokaler på Findal utenfor Skien. To personer ble pågrepet etter funn av en pistol og mindre mengder narkotika. Bakgrunnen for ransakelsen skal være et ran et av klubbens medlemmer er innblandet i. Medlemmet var ikke tilstede under ransakingen. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

To medlemmer av MC-klubben Hells Angels ble tirsdag pågrepet etter en razzia i klubblokalene på Findal. Bakgrunnen for ransakelsen skal være et ran et av klubbens medlemmer er innblandet i.

DEL

Hells Angels medlemmet som er etterlyst i ranssaken var ikke tilstede i klubbens lokaler da politiet slo til med åtte til ti tjenestemenn tirsdag formiddag.

– HA-medlemmet fra Skien har vært i en konflikt med en person et annet sted i landet som han skal ha ranet, sier leder av avsnittet for organisert kriminalitet, Skule Worpvik.

Skienspolitiet skal ha foretatt razziaen på oppdrag for et annet politidistrikt.

Ranet skal ha skjedd for en måneds tid tilbake, men Worpvik vil ikke ut med hvilket politidistrikt det skal ha skjedd i.

– Vi er i dialog med den etterlyste for å få ham til å melde seg, sier Worpvik.

VÅPEN OG NARKOTIKA

Under ransakelsen skal politiet ha funnet en grovkalibret pistol som muligens kan stamme fra forsvaret.

– Vi ønsker ikke å kommentere om våpenet kan knyttes til det aktuelle ranet som skiensmannen er etterlyst for, sier Worpvik.

Det ble også funnet mindre mengder hasj og marihuana, samt noe tyvegods som trolig stammer fra et tyveri på en annen kant av landet.

De pågrepne HA-medlemmene ble løslatt etter at de forklart seg om våpenet og narkotikaen som ble beslaglagt. En av dem ble bøtelagt.

ALLE ER STRAFFEDØMT

De to regnes som fullverdige medlemmer av klubben og bor i klubblokalet på Findal. Det samme gjør skiensmannen som fortsatt er etterlyst.

Samtlige av dem er også etter det TA erfarer tidligere straffedømt.

TA var utenfor klubbens lokaler da ransakelsen foregikk, men det er ikke mulig å se hva som foregår inne på selve eiendommen på grunn av høye gjerder som omkranser det såkalte «Angels Place».

MC-gjengen har også montert overvåkingskameraer rundt på eiendommen.

AKTIVE KRIMINELLE

TA er kjent med at aktiviteten rundt Hells Angels i Skien er økende. Da lokallaget ble stiftet i 2002, besto det av fem til seks personer. I dag kan i underkant av 15 personer knyttes til klubben.

Politiet har flere straffesaker gående mot klubbmedlemmer. Blant annet så ble en 34-åring med bånd til lokallaget i Skien i mars pågrepet med to kilo amfetamin i en bo-bil i Trondheim. Hjemme hos ham skal politiet også ha funnet et grovkalibret håndvåpen.

VIL BLI KVITT DEM

I et forsøk på å bli kvitt MC-klubben, har Skien kommune lagt inn bud på eiendommen klubben leier av skienslegen Roar M. Fjeld.

Budet skal være på 2,8 millioner kroner, og Fjeld har akseptert budet på det tidligere sykehjemmet. På grunn av at Hells Angels har forkjøpsrett, er det ikke klart om det blir noe av salget.

Artikkeltags