- Grunnlag for videre PP-drift

ENDRET BILDE: - Grunnlaget for videre drift er annerledes enn det jeg fikk opplyst før sommerferien, sier fylkesordfører Terje Riis-Johansen (Sp).

ENDRET BILDE: - Grunnlaget for videre drift er annerledes enn det jeg fikk opplyst før sommerferien, sier fylkesordfører Terje Riis-Johansen (Sp). Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

PORSGRUNN: - Det gode sommersalget viser at det er grunnlag for videre drift ved PP, sier fylkesordfører Terje Riis-Johansen (Sp). Nå vil han ha dialog med eier Atle Brynestad.

DEL

I går var det stormøte om Porsgrunds porselænsfabrik (PP) på fylkeshuset. Rundt 10 PP-ansatte, fylkesordfører, fylkesvaraordfører, fylkesrådmann og LOs distriktssekretær sammen med representanter for LO sentralt deltok i møtet.

Fylkesordfører Terje Riis-Johansen (Sp) mener det som kom fram i møtet står i sterk kontrast til hva PP-ledelsen har orientert ham om tidligere.

- Grunnlaget for videre drift er annerledes enn det jeg fikk opplyst før sommerferien. På møtet onsdag fortalte de PP-ansatte at folk har vist stor interesse for produktene i sommer, og at de har solgt mer enn noensinne. Det er åpenbart et grunnlag for drift her, sier Riis-Johansen.

ALVORLIG SPRIK

Han ble overrasket over det gode salget, og mener det er alvorlig at det er et så stort sprik mellom dette og hva som ble formidlet til han angående omsetningen før sommeren.

- Det ble tegna et ekstremt mørkt bilde med tanke på salget av produktene. Og det var om å gjøre å legge ned fortest mulig.

Nå vil han forsøke å få til en dialog med PP-eier Atle Brynestad.

- Punkt en er å orientere om vårt syn knyttet til nedleggelse - og hva som kan bli sanksjonene. Og punkt to er å få en oppdatert melding om driften, sier fylkesordføreren.

KAN FÅ BOT

Da PP sendte ut oppsigelsene til de om lag 35 ansatte, mente eier Atle Brynestad og hans advokater at det kun var snakk om en nedbemanning, ikke en nedleggelse - som omfattes av omstillingsloven. Men både fylkeskommunen, Nærings- og handelsdepartementet og de ansatte mener omstillingsloven gjelder.

Fylkeskommunen har myndighet til å ilegge Brynestad en bot på inntil en halv million kroner ved brudd på omstillingsloven.

- Det er ikke noe i dag som ikke gjør det aktuelt å komme med reaksjoner overfor selskapet. Men hva slag reaksjon vi skal komme med, vil vi konkludere om innen kort tid. Nå skal vi først orientere selskapet om våre vurderinger. Formelt kommer vi til å gjøre det gjennom å sende et brev, men jeg skal også ta direkte kontakt med Brynestad.

- Er du optimist med tanke på videre PP-drift?

- Jeg har lyst til å gjøre en jobb for å få det til. Det er grunnlag for det. Så får vi se.

Artikkeltags