Gråt da hun mistet boligen

BETENKT: P. A. Munchs gate 45 i Skien blir ett av flere asylmottak i Skien. Mona Hellelid må ut. Hun synes det er  skremmende hvis vanlige leietakere blir husløse som følge av  asylsøkerbølgen.

BETENKT: P. A. Munchs gate 45 i Skien blir ett av flere asylmottak i Skien. Mona Hellelid må ut. Hun synes det er skremmende hvis vanlige leietakere blir husløse som følge av asylsøkerbølgen. Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Malermester Asbjørn Sletholt kaster nå ut leieboere for å huse de nye asylsøkerne som kommer til Skien. Mona Hellelid er en av dem. Hun gråt i ti timer da hun fikk utkastelses-beskjeden.

DEL

Les også: - Setter ingen på gata

- Vi er rettsløse i vårt eget land og hjem, sier Hellelid.

SKJØNTE

Fredag ettermiddag sto Sletholt på døra med oppsigelsesvarselet. Hellelid og de andre leietakerne i P. A. Munchs gate 45 må ut i tur og orden. Eiendommen i nordre bydel i Skien er en av flere objekter han eier.

Asbjørn Sletholt skal på vegne av det private asylforetaket Hero Norge AS huse 150 nye asylsøkere som Utlendingsdirektoratet (UDI) skal plassere i ulike venteboliger fra nå av og mot årsskiftet.

Malermesteren har drevet utleievirksomhet i 20 år i Skien.

GRÅT

- Jeg hørte rykter for en måneds tid siden om at huset skulle bli asylmottak. Jeg forsto med en gang hva det var da han kom.

Hellelid har leid for 5200 kroner måneden siden mai i år.

- Hvordan reagerte du?

- Det kan nesten ikke beskrives. Jeg gikk helt i kjelleren. Etterpå bare grein jeg, i ti timer.

I VILLREDE

- Tilbød Sletholt deg noe nytt?

- Nei.

- Hva gjør du nå?

- Jeg vet ikke helt. Jeg skal i hvert fall ikke gjøre det lettvint for ham. Jeg får avvente situasjonen. Det er flere enn meg som rammes.

SKREMT

Mona Hellelid er uføretrygdet og ser ikke lyst på mulighetene for å få seg noe nytt. Etterspørselen er stor og prisene stadig høyre.

I den nye asylsøkerbølgen må UDI skaffe flere tusen nye venteboliger over hele landet. Hellelid synes det er skremmende hvis vanlige leietakere ofres av små og store utleiere.

Artikkeltags