Gå til sidens hovedinnhold

Gir seg på Stortinget

Artikkelen er over 9 år gammel

PORSGRUNN: Gunn Olsen fra Kragerø kommer ikke til å søke gjenvalg som stortingsrepresentant. – Helsa er ikke god nok, sier Gunn Olsen til TA.

Gunn Olsen er inne i sin fjerde periode som stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet. Men de siste årene har hun vært borte på grunn av sykdom. Nå gir hun beskjed om at sykdommen gjør at hun trapper ned på det politiske arbeidet og ikke ønsker seg tilbake på Stortinget.

- Helsa er ikke god, så jeg må nok melde pass. Dessuten er det på tide å slippe nye krefter til. Alderen er ikke så høy, men fire perioder på Stortinget er lenge, sier hun.

GIR SEG TROLIG

En som også trolig gir seg etter denne stortingsperioden er veteranen fra Telemark på Stortinget, Sigvald Oppebøen Hansen, som er inne i sin femte periode på Stortinget.

- Det blir nok en avgjørelse i løpet av våren. Jeg har i alle fall aldri sagt at jeg ikke skal ta en periode til, sier Sigvald Oppebøen Hansen.

- Men først og fremst skal det velges en nominasjonskomite på årsmøtet litt senere i vår. Deretter er det denne komiteen jeg kommer til å gi mitt svar til, sier han. Og lar så langt alle muligheter stå åpent.

VIL FORTSETTE

Ei som imidlertid virkelig har lyst til å fortsette er Lene Vågslid fra Tokke, som i utgangspunktet var første vara til Stortinget for Ap, men som har møtt fast i rundt halvannet år i Gunn Olsen sitt sykefravær.

- Jeg skulle gjerne vært foruten grunnen til at jeg har fått lov til å møte. Men hvis partiet vil ha meg med videre så stiller jeg gjerne opp. Lysten har ikke blitt mindre etter å ha fått prøve seg her inne, sier Lene Vågslid.

Den tilliten får hun ganske så sikkert, og vil mest sannsynlig få andreplassen på listen til Telemark Ap, etter Terje Lien Aasland.

- Jeg fortsetter hvis partiet vil, sier Terje Lien Aasland. Og kan trygt regne med å få førsteplassen. Dermed er det tredje og fjerdeplassen det vil bli kamp om i Telemark Ap.

VIL OGSÅ FORTSETTE

Også stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold fra KrF har fått mersmak for stortingslivet.

- Hvis parti og velgere ønsker det er jeg klar for en periode til, sier Bekkevold. Han knep så vidt en plass i Stortinget etter en kniving med Fremskrittspartiet om det siste mandatet fra Telemark. Og vil helt klart få fornyet tillit av sitt parti når nominasjonsprosessen kommer i gang.

Bård Hoksrud i Frp og Torbjørn Røe Isaksen i Høyre ønsker ikke å gi svar nå om hva de tenker videre.

- Den beskjeden skal jeg først og fremst gi til nominasjonskomiteen, er beskjeden.

LITT PÅ SIDELINJEN

Både Venstre, Senterpartiet og SV står litt på sidelinjen før nominasjonsprosessen denne gang, siden de ikke har noen stortingsrepresentanter. Men ved valget i 2013 vil trolig alle partiene ved siden av Ap, Høyre og Frp kunne kjempe om det siste mandatet som er et utjevningsmandat. Dermed kan i realiteten alle partiene ha like stor sjanse hvis man tar utgangspunktet i dagens meningsmålinger.

Hvem som blir førstekandidatene til disse partiene er så langt høyst usikkert og kan gi spennende nominasjonsprosesser. Tonje Rock Løwer var førstekandidat for Venstre, men har gitt seg med politikken. Om Anja Hjelseth, Sp og Heidi Hamadi, SV, ønsker å prøve seg en gang til gjenstår foreløpig å se.