Gå til sidens hovedinnhold

Frastjålet hjullaster og traktor

Artikkelen er over 9 år gammel

En hjullaster og traktor har blitt stjålet, og masse utstyr har blitt ramponert hos Grenland Motorsportsenter i løpet av helga.

- Dette er fryktelig kjedelig. Det er to dyre maskiner som er stjålet, i tillegg er det gjort hærverk på kiosker, brusautomater og annet utstyr, forteller leder i NMK Telemark Reidar Pedersen til TA.no

Han har vært på området i formiddagstimene.

- Det ser rett og slett ut som rent hærverk. Gjerningspersonene har brutt seg inn på området, og tydeligvis herjet her en god stund. Traktoren og hjullasteren er kjørt bort fra banen og vi vet ikke hvor de befinner seg, sier Pedersen.

Pedersen har vært i kontakt med politiet, og håper maskinene kan komme kjapt til rette.

- Vi er helt avhengig av hjullasteren og traktoren for å kunne preparere banen. En gjeng hadde planer om å være her oppe i morgen for å prepare banen for trening, men det kan vi bare glemme så lenge maskinene er borte, forklarer en fortvilt klubbleder.

Totalt er det verdier for flere hundretusen kroner som har blitt ødelagt og stjålet.

- Dette er veldig tungt for en liten klubb som vår. Bare traktoren alene betalte vi 180.000 kroner for i fjor. Det er heller ikke sikkert at vi har forsikring på alt utstyret. Vi er i gang med å sjekke dette nå, forteller han.

Traktoren som er borte skal være av typen Zetor, mens hjullasteren er av eldre modell. Denne er gul av farge.

Videre har de kjørt på en kiosk, og skada den og ødelagt en brusautomat. I tillegg har tyvene kommet seg av sted med fire sikringsradioer og ca. 20 liter bensin.

- Politiet har vært på stedet i formiddag, bekrefter operasjonsleder i Telemark politidistrikt Arne Gunnar Tollehaugen.

OPPDATERING: Politiet har nå funnet hjullasteren.

LES OGSÅ: Stoppet stjålet hjullaster