Kevin Sjøthun Nyheim viser tagginga på husveggen hans, som er ut mot Mælagata i Skien.

På ei hvit dør er det tagget «DVZ» med store blå bokstaver. I tillegg er det tagget noe med sort på den samme døra, samt på en vinduskarm.

- UNØDVENDIG

- De blå bokstavene kom 16. mai, sier Stjøthun Nyheim, som ikke utelukker at det kan ha vært russ.

- Den samme signaturen kom også på nabohuset her og på en annen nabos søppelkasse. Men tagginga i sort kom natt til tirsdag denne uka. Nå synes jeg det begynner å bli litt mye, og jeg anmeldte det til politiet tirsdag. Jeg har også gitt politiet bilder av tagginga. Private hus må få ligge i ro, og jeg synes det her er unødvendig, sier Sjøthun Nyheim, som nå må fram med malingspannet.

- MARKERER REVIR

Fungerende leder for etterforskningsseksjonen ved Grenland politistasjon, politiførstebetjent Georg Andersen, sier at det ikke er så ofte de får meldinger om tagging på privathus, men at det også hender fra tid til annen.

- Det er som når hannbikkjer markerer revir - jeg tror det er litt av de samme mekanismene når det gjelder tagging. Vi har fått inn noen anmeldelser på tagging i det siste, blant annet i fra Brekkeparken, sier Andersen.

Han sier at de alltid er interessert i tips i forbindelse med tagging.

- FORELDRE MÅ PASSE PÅ

- Samtidig så må foreldre følge med. Hvis barna deres forsvinner ut med en ryggsekk med spraybokser så må de stille noen kritiske spørsmål, sier Andersen.

Han opplyser at de alltid underretter forebyggende avsnitt om tagging.

Leder for forebyggende avsnitt ved Grenland politistasjon, politiførstebetjent John Eivind Ullenes, sier at det i de sakene de har oppklart ofte har vist seg at taggeren har vært over 18 år.