Fortsetter å kjøre buss i Grenland

Illustrasjon

Illustrasjon Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Telemark Kollektivtrafikk hadde det beste tilbudet i konkurransen om drift av lokalbussene i Grenland og Kragerø. Det blir trolig bedre og mer miljøvennlige busser.

DEL

Dette betyr at selskapet trolig vil betjene lokalbussene i området fra neste sommer og frem til 2016.

- Det var tøff konkurranse og etter at kriterier som pris, miljø, kvalitet og materiell var vurdert var det TKT som kom best ut, skriver Vestviken Kollektivtrafikk i en pressemelding.

TRE KONKURENTER

Ruteområdene utgjør en årlig produksjon på om lag 4,2 millioner kilometer. Ved fristens utløp var det kommet inn tilbud fra Norgesbuss, Unibuss og TKT. Miljø, kvalitet og materiell var kriterier som sammen med pris var vektlagt i dette anbudet. Alle selskapene tilbød seg å kjøpe inn flere nye busser, samtidig som det var lagt opp til en økning i bruken av biodiesel. Et av selskapene hadde også lagt opp til å benytte hybridbusser i sitt tilbud, men etter en totalvurdering nådde ikke dette selskapet opp i konkurransen.

BEDRE BUSSER

Miljø, kvalitet og materiell sammen med pris var blant hovedpunktene i konkurransen. Resultatet av anbudskonkurransen blir mer miljøvennlige busser og en bedre komfort for kundene i Grenland og Kragerø. Vestviken Kollektivtrafikk understreker imidlertid at en viktig forutsetning for miljøsatsningen allerede er endret. I regjeringens forslag til statsbudsjett for 2010 foreslås det å fjerne subsidiene på biodiesel som utgjør om lag 2 kroner pr liter. For anbudet i Grenland og Kragerø kan dette bety en betydelig merkostnad.

Artikkeltags