Fomlesen til Cuba

Artikkelen er over 15 år gammel

I januar reiser Grenland Friteater til Cuba og Mexico med tre forestillinger, hvis de finner noen som kan betale flyturen.

DEL

Grenland Friteater har vært på en rekke utenlandsturer tidligere, men de har aldri gjestet Cuba. Nå er de invitert til en internasjonal teaterfestival i Santa Clara på Castros øy. Festivalen er en del av Magdalenaprosjektet som handler om å fremme kvinneteater.

- Vi skal spille «No Doctor For The Dead» og «Blue is The Smoke of War», begge på spansk, forteller Geddy Aniksdal i Grenland Friteater.

Hun har hovedrollen i begge oppsetningene og jobber for tiden med å børste støv av spansken.

ET SPØRSMÅL OM PENGER

Men Aniksdal får ikke avlevert en eneste glose på Cuba i januar hvis ikke finansieringen går i orden. Friteatret venter i disse dager spent på respons fra Utenriksdepartementet og Fond for utøvende kunstnere. Her har de søkt om midler til å betale reiseutgiftene. De cubanske vertene skal stå for kost og losji. Teatret skal opptre gratis.

- Vi har også fått vite at et universitet i Mexico vil ha oss, sier Aniksdal, som vil henvende seg til lokale sponsorer hvis det skulle bli avslag andre steder.

- Hvis noen i distriktet vil lufte lommeboka si, må de gjerne gjøre det.

FOMLER SEG TIL HAVANNA

Hvis alt går etter planen, vil i alt seks personer fra Grenland Friteater reise til Cuba. I tillegg til Aniksdals «kvinneforestillinger», skal også den notoriske Fritjof Fomlesen til Karibia.

- Fomlesen er invitert, blant annet for å holde en workshop i klovnerier. Først skal han til Santa Clara, så reiser han sammen med de andre for å spille i Havanna, forteller Lars Vik (alias Fritjof Fomlesen).

- Dette kan bli en viktig reise, selv om det ikke ligger penger i dette for oss. Det hadde vært veldig spennende å få til et samarbeid med folk på Cuba, sier Geddy Aniksdal.

Artikkeltags