Flere bilkjøpere svindlet

Skjermdump/Finn.no

Skjermdump/Finn.no

Artikkelen er over 6 år gammel

SKIEN: En 20 år gammel skiensmann la ut bilannonser på finn.no, og fikk interesserte kjøpere til å sende forskuddsbetaling.

DEL

Problemet var bare at 20-åringen ikke eide bilene han hadde lagt ut på finn.no, og dermed måtte kjøperne se langt etter bilen de trodde de hadde kjøpt. I løpet av oktober i år lurte 20-åringen fire personer til å sende ham forskuddsbetaling, og til sammen fikk han overført 22 000 kroner.

TIDLIGERE RANSDØMT

20-åringen møtte nylig i Nedre Telemark tingrett, hvor han tilsto svindelen, samt kjøp av 11 gram hasj. Dommerfullmektig Bernt Olav Bryge bemerker at 20-åringen har et betydelig strafferegister, tatt i betraktning hans unge alder. 20-åringen er tidligere dømt for ran og bedragerier, senest i en dom fra 25. april i år.

Bryge har dømt 20-åringen til fengsel i 120 dager, hvor av 60 dager gjøres betinga med ei prøvetid på to år. Til fratrekk fra fengselsstraffen kommer 36 dager for utholdt varetekt. Han må i tillegg tilbakebetale 22 000 kroner til de fire bilkjøperne.

Retten mener det er skjerpende at forholdene er begått mens 20-åringen ventet på innkalling til soning for liknende bedragerier.

Artikkeltags