Fisker etter de minste

Artikkelen er over 14 år gammel

De yngste som vil prøve seg med fiskestanga får sjansen lørdag. Bamble jeger- og fiskelag ønsker seg unge medlemmer.

DEL

I Krogshavn stiller medlemmene i Bamble jeger- og fiskelag opp for å forhåpentligvis ta imot strømmen av unge fiskere. Det er Norges jeger- og fiskerforbund (NJFF) som drar i gang en storstilt satsing på de yngste med egen klubb, velkomstpakke og nasjonale konkurranser med svære premier også lokalt.

FRI UTFOLDELSE

I Bamble er det mange under 15 år som er medlemmer og som nå kan bli medlemmer av fiskeklubben og være der til de går over i ungdomsgruppa.

- Hvorfor medlemskap også for de aller minste?

- Dette dreier seg om rekruttering og å gi et godt tilbud med masse gode opplevelser i fri utfoldelse til de unge. Vi satser på et samarbeide med foreldrene og blir vi mange nok kan vi reise på fisketurer med overnatting der alt er lagt til rette for de yngste, sier Kenneth Broch Johnsen, som sammen med Jarand Braathen Johnsen leder an i verveaksjonen.

STARTER LØRDAG

Nå håper de to at været blir fint og tilstrømningen av folk stor. For i Krogshavn er det første vervemøtet til Fiskeklubb med innføring for fiske med stang og agn.

- Det blir en veldig uhøytidelig form for konkurranse lørdag. Vi føler oss fram for å se på interessen og skal ha en slik vervelørdag til før vi avholder to åpne konkurranser 26. juni og 9. juli fra Dampskipsbrygga i Langersund.

- Da vet vi det kommer deltakere også fra Vestfold, for dette er en landsomfattende konkurranse NJJF arrangerer i hele sommer. Og i disse konkurransene er det mange flotte premier, sier Kennth Broch Johnsen, som håper at foreldrene gir sine håpefull anledning til en flott tur i Krogshavn der det er fiskeutstyr til utlån.

Artikkeltags