Får 30 millioner for kirka

Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

PORSGRUNN: Forsikringssummen for Østre Porsgrunn kirke er bestemt. Den er på 30 millioner kroner.

DEL

- Det er 30 millioner kroner eksklusiv moms, og det er kun selve kirkebygget som inngår i summen, ikke inventaret. Vi kunne alltid ønske oss mer, men det er en sum jeg tror vi må akseptere, sier Ola Horg Jacobsen, leder av menighetsrådet i Porsgrunn.

GRUNDIG

Det var på et møte onsdag at beløpet ble kjent. Det er i selskapet Knif trygghet forsikring AS at Østre Porsgrunn kirke er forsikret, og det er selskapets lokale representant som har gjort verdivurderingen.

- Jeg kan ikke si annet enn at rapporten vi har mottatt virker godt gjennomarbeidet, og jeg har ingen motforestillinger mot den, sier Horg Jacobsen.

TIL DEN NYE KIRKEN

De 30 millionene skal gå til den nye kirken. Men Horg Jacobsen mener det er godt mulig at en ny kirke vil koste mer enn det.

- Hva skjer med inventaret?

- Forsikringssummen her er enda ikke bestemt. Og det kan nok gå noen måneder til før det konkluderes. Det er en vanskelig jobb å verdisette gjenstander som er borte for alltid.

Det er plankomiteen for Østre Porsgrunn kirke og Porsgrunn kirkelige fellesråd som endelig avgjør om forsikringsoppgjøret godtas.

Artikkeltags