- Fant nytt justismord

Artikkelen er over 11 år gammel

Drapet som rystet tettstedet Kilebygda i Skien kommune i 1990, endte med justismord, mener privatetterforsker Tore Sandberg. Nå vil sikringsmyndighetene få saken gjenopptatt.

DEL

Åge Vidar Fjell ble i september 1990 dømt til sju års fengsel og sju års sikring for å ha skutt og drept gårdbruker Olav Fjeld i februar samme år.

– Det som kommer til å bli offentliggjort senere denne uka, er av så oppsiktsvekkende karakter at jeg ikke har vært borti tilsvarende tidligere i de sakene jeg har jobbet med, sier privatetterforskeren til NRK.

Det er sikringsmyndighetene som skal ha tatt initiativ til gjenopptakelsen av saken. De har hatt den daglige kontakten med Fjell over flere år og kan ifølge NRK ikke forstå at han kan ha stått bak drapet.

– Noe slikt har jeg aldri opplevd før, sier Sandberg.

Åge Vidar Fjell tilsto drapet, men Sandberg er svært kritisk til måten avhørene har foregått på.

– Åge var, og er, en enkel person, en ressurssvak person. Det har altså kommet forklaringer etter hvert som fremstår som tilståelser, men han har sittet nesten 60 timer i avhør uten advokat til stede, og bare det er jo så grovt, for politiet må jo umiddelbart ha skjønt at de har hatt med en spesiell person å gjøre, sier Sandberg.

Drapsvåpenet er aldri blitt funnet. Også lommeboka til offeret er sporløst borte.

Begjæring om gjenopptakelse av saken blir ifølge NRK oversendt Gjenopptakelseskommisjonen i løpet av kort tid. (ANB-NTB)

Artikkeltags