Dimmefest i Syden endte på sykehus

ENDTE HER: Jo Løchen fra Siljan og seks kamerater endte på sykehus med svineinfluensa da de kom til Ayia Napa på Kypros. Ulrik Cappelen ligger i sykehussenga. Stående fra venstre er Alexander Nilsen, Jo Løchen, Jonas Pedersen, Gard Widmark og Magnus Collett.

ENDTE HER: Jo Løchen fra Siljan og seks kamerater endte på sykehus med svineinfluensa da de kom til Ayia Napa på Kypros. Ulrik Cappelen ligger i sykehussenga. Stående fra venstre er Alexander Nilsen, Jo Løchen, Jonas Pedersen, Gard Widmark og Magnus Collett. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Jo Løchen fra Siljan og åtte kamerater fra militæret dro til Syden for å feire at brakkelivet var vel overstått. Vel framme i Ayia Napa på Kypros endte nesten hele gjengen på sykehus med svineinfluensa.

DEL

Siljangutten Jo Løchen og åtte militærkamerater ville feire at de var ferdige med ett år i militæret med ei uke i Syden.

INNLAGT EN ETTER EN

Løchen forteller at de kom ned til Ayia Napa fredag 17. juli.

Men kameratgjengen fikk sett lite til de mange utestedene på stedet.

- Allerede på lørdag kjente en av oss symptomene. Den første som ble syk ble innlagt på sykehus søndag. Mandag ble en til innlagt, og tirsdag ble jeg og to andre innlagt. På onsdag ble to til av oss lagt inn, sier Løchen på telefon fra Kypros til TA.

Selv opplevde han svineinfluensaen som en kraftig influensa, og han er nå i fin form igjen.

41 I FEBER

- En hadde feber og verket i kroppen. Men de av oss som drøya litt for lenge med å komme til sykehus fikk opptil 41 grader i feber. Svineinfluensaen går også veldig på lungene i forhold til vanlig influensa, og en får en skikkelig hoste, sier Løchen.

Løchen og fem av kameratene kunne sjekke ut av sykehuset nå på fredag, mens en hadde sjekka ut dagen før.

Løchen og tre andre ble flytta til et hotell, hvor de måtte sitte i karantene.

I dag kan Løchen og to andre reise hjem, mens en av kameratene hans må vente til i morgen med å forlate hotellet.

- FIKK GOD BEHANDLING

- En får ikke lov til å reise ut før det er gått ei uke etter at en først kjente symptomene, forklarer Løchen, som fikk en litt annerledes dimmefeiring enn planlagt.

- Det ble det, men det er ikke noe å gjøre med. Det har vært greit, siden vi var flere sammen på sykehuset hele tida. Og det var et privat og veldig bra sykehus, hvor vi fikk god behandling, sier Løchen.

- De hjemme har vel vært bekymra for dere?

- De har selvfølgelig vært litt bekymra, men vi har hele tida hatt kontakt med de på telefon og fortalt at vi har det bra og at vi får gått stell. Så egentlig har det gått veldig fint, avslutter Løchen.

Artikkeltags