De alvorlige påstandene er ikke anmeldt, men Spesialenheten for politisaker bekrefter overfor TA.no at de kjenner saken, og at de har valgt å ikke etterforske påstandene bloggeren kommer med. Beskyldningene blir ansett som grunnløse.
Skule Worpvik jobber til daglig som leder av avsnittet for organisert kriminalitet ved Grenland politistasjon, og han legger ikke skjul på at innholdet i påstandene er det verste han som politimann kan bli utsatt for.
Blogginnlegget spredte seg som ild i tørt gress på en rekke sosiale medier, og trolig er det delt og lest mer enn 40 000 ganger.
– Jeg var på vinterferie og var ute og gikk en lengre skitur med familien. Da jeg fikk mobildekning susa det inn et titalls tekstmeldinger og telefonen sto ikke stille, forteller Worpvik.
Meldingene og telefonene var fra venner og kollegaer som var vitne til at påstandene spredde seg på nettet.
«DRITTPAKKE»
Worpvik er ikke den eneste som blir hengt ut av porsgrunnsmannen som står bak bloggen. Totalt er seks ansatte i politiet, flere kjente næringslivsfolk fra Grenland, samt en journalist uthengt på samme måte. I tillegg er et navngitt utested i Porsgrunn omtalt som en narkosentral på mannens blogg.
– Førsteinntrykket mitt var at noen hadde lagt opp til en såkalt «drittpakke» for å sverte meg sier Worpvik.
Han legger til at hans første tanke var på slå tilbake og tilbakevise de grove påstandene, men at han slo det fra seg når han fikk vite hvem som sto bak.
– Jeg skjønte tidlig at dette ville bli mye styr med spredningen på sosiale medier, og jeg kom til at jeg heller burde ta vare på dem rundt meg, sier han.
Uka etter vinterferien var Worpvik tilbake på jobb, og alle han møtte ville kommentere blogginnlegget.
– Det er jo av omsorg og tanken er god, men man kommer til et metningspunkt for slikt også. Det er et slit å til enhver tid måtte svare for den saken, legger han til.
– HAN HAR NÅDD ALLE
Worpvik føler nå at det er riktig å stå fram og være åpen omkring netthetsen.
– Han har nådd alle, hele byen vet hvem han skriver om, sier den erfarne politietterforskeren.
Som privatperson har Worpvik anmeldt bloggeren for ærekrenkelser. Denne anmeldelsen blir nå behandlet av politiet i Vestfold.
– Du kommer ingen vei om du ikke anmelder slikt, på et eller annet tidspunkt må en slik person stå til ansvar for det han holder på med. Om det offentlige ikke gjør noe med det frykter jeg det er fare for selvjustis, sier han.
«UTEN» VERKTØY
Visepolitimester Odd Skei Kostveit beskriver kampen mot slik netthets som å kjempe mot vindmøller.
Som arbeidsgiver har han forsøkt å begrense skaden ved å få Wordpress, som er selskapet bak bloggtjenesten, til å fjerne innlegget. Så langt har dette ikke ført fram.
– Som politi er det svært begrenset hva vi kan gjøre så lenge dette ikke dreier seg om trusler, sier Skei Kostveit.
– MÅ SKREMME FOR Å FÅ RESPEKT
40-åringen som står bak dem omtalte bloggen sier til TA.no at han kun er opptatt av at sannheten skal komme fram.
Porsgrunnsmannen ble først kjent i mediene da han for noen år tilbake ble internert i USA og senere deportert av Secret Service etter alvorlige trusler mot president Barack Obama. I september 2013 ble han i Nedre Telemark dømt til fengsel i ni måneder for trusler om å sprenge en gjødselbombe i Porsgrunn. Han ble også funnet skyldig i trusler om å «kappe ballene av» tidligere statsminister Jens Stoltenberg. I tillegg er han også dømt for trusler mot næringslivstopper, journalister og politifolk.
STORHETSTANKER
Under rettssaken mot ham ble det gjennomført en prejudisiell observasjon av ham som konkluderte med at han er strafferettslig tilregnelig.
I dommen står det allikevel at bloggeren har paranoide trekk og en del storhetstanker om seg selv.
– Tiltalte har valgt å true slike personer eller objekter som han har ment at kan gi største effekt, skriver tingrettsdommer Øyvind Haugen i dommen.
– SANNHET ER VIKTIGST
Til TA.no sier han fredag at han har dokumentasjon og beviser for påstandene han kommer med mot Worpvik.
– Men jeg tviler på at vitnene er interessert i å stå fram med dette, da risikerer de meddom, legger han til.
– Det er alvorlige påstander du kommer med, hvorfor har du ikke politianmeldt dette?
– Jeg har ikke tiltro til politiet, autoritetspersoner eller rettsvesenet lenger, de har dømt meg selv om jeg er uskyldig, sier 40-åringen.
– Du navngir veldig mange personer i bloggen, hvorfor skriver du ikke under med ditt eget navn?
– Jeg ser ingen grunn til det, dessuten ønsker jeg å beskytte familien min, sier han.
– Hadde det ikke vært mer redelig å skrive under med ditt virkelige navn? Ville det ikke gitt deg mer kredibilitet?
– Sannheten er viktigere enn å framstille mitt personlige ego i et positivt lys.
– Hadde det ikke vært greit å stå for det man skriver da? Du framsetter alvorlige anklager mot andre personer og offentliggjør dem med navn og bilde?
– Alle som skal vite det vet hvem jeg er, sier 40-åringen.
FRYKTER IKKE RETTEN
Han sier at han ikke frykter å bli saksøkt for publiseringene sine.
– Det driter jeg i, jeg skylder staten masse penger fra før. Om det er en million eller en milliard bryr jeg meg ikke om.
Han ser ingen grunn til å slette det han har lagt ut.
– Jeg vet ikke hva jeg kommer til å gjøre, kanskje jeg har en god idé når jeg står opp i morgen, legger han til.
Men er det ikke litt drøyt å skrive det du gjør om mange av disse personene?
– Jeg må tydeligvis skremme meg til respekt, hvordan skal jeg bli renvasket hvis jeg ikke har respekt? For første gang siden jeg flyttet hit føler jeg at jeg har respekt, avslutter han.