- Det blir Telemarks største

GALAXELAN: Fra fredag til søndag arrangeres Galaxelan i Skien fritidspark. F.V: Alexander Jonassen, André Jensen,Simen Jørgensen, Andreas Nybråten, Henrik Bang-Olsen, Therese Thoresen og Alvin Næss. PÅ den andre siden av bordet sitter Vilde Jullum, Ida Helen Waskaas, Rebecca Dammen og Trym Tempelen. Hans Martin Nybråten var ikke tilstede da bildet ble tatt.

GALAXELAN: Fra fredag til søndag arrangeres Galaxelan i Skien fritidspark. F.V: Alexander Jonassen, André Jensen,Simen Jørgensen, Andreas Nybråten, Henrik Bang-Olsen, Therese Thoresen og Alvin Næss. PÅ den andre siden av bordet sitter Vilde Jullum, Ida Helen Waskaas, Rebecca Dammen og Trym Tempelen. Hans Martin Nybråten var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

SKIEN: - Det blir Telemarks største dataparty, sier Hans Martin Nybråten. Til helgen sitter 400 ungdommer klistret foran dataskjermen på Fritidsparken i Skien.

DEL

For de fleste er det lek og moro, for andre er det spillegalskap. Det kommer datainteresserte fra hele landet for å kjempe om vinnerpotten på 20 000 kroner. De som er best i League of legends får den største premien.

- Det er et team i Skien som forventes å ta premien, forteller Alexander Jonassen.

Team fritid i Skien kommune arrangerer Galaxelan, og håper på ny rekord i år.

HÅPER PÅ 500

- Målet er 500 deltakere. I fjor hadde vi 300, forteller André Jensen. Team Fritid arrangerte lanparty i Fritidsparken for første gang i fjor. Hallen gjør det mulig for deltakerne, som er fra 13 år og oppover, å få utløp for energi mellom spennende kamper i webverden. De får sjansen til å gjøre mer enn å sitte med nesa i pc-skjermen hele helgen. De som vil kan hoppe i bassenget, andre spiller ball, og noen konkurrerer i bordtennis. Guttene i Team Fritid legger ikke skjul på at det konsumeres en del burgere, chips og brus i løpet av en lanhelg. De mest ivrige er oppslukte av spillet.

- De glemmer å spise, sier Alexander. Andre lever på luft og kjærlighet.

- Det hender at noen finner kjærligheten her, ja. Det er jo sosialt også, sier Alexander.

De fleste som spiller er gutter, men jentene stikker innom på besøk. Ida Helen Waskaas var en ivrig spiller før. Nå er hun litt lei av dataspill. Men på Galaxelan skal hun.

- Det er jo sosialt.

Artikkeltags