Da brua ble stengt gikk salget til værs

Artikkelen er over 5 år gammel

BREVIK: Det er for tiden god butikk å drive matbutikk i Brevik. Begge matbutikkene i sentrum kan melde om merkbar økning i omsetningen de siste ukene. De tror årsaken er at vedlikeholdsarbeidet på Breviksbrua.

DEL

- Nå har det bare gått et par uker, men forrige uke var det en økning på opp mot 15 prosent i omsetning, sier daglig leder ved Joker Brevik, Karoline Krogsgård Larsen, til TV Telemark.

ENDRE VANENE

Nå vil hun benytte denne sjeldne anledningen til å forsøke å endre folks handlevaner.

- Dette skal vare en stund, så jeg ser positivt på at vi har nesten to år på å få tilbake andre breviksfolk som kanskje handler andre steder. Når flere kommer innom så ser de hva slags butikk de har i nærmiljøet sitt, sier Krogsgård Larsen.

KOMBINERT MED GODVÆR

Leder for Brevik handel og industriforening, Bård Kristiansen, tror omsetningen kan øke til mellom 15 og 20 prosent, men at arbeidet på brua ikke alene er årsaken til det.

- Jeg mener det er veldig vesentlig å ha godvær. Har man lett yr så trekker folk til senteret, men er det godvær skal folk skynde seg fort inn og ut av butikken, da velger de fleste å handle lokalt. Det er mange faktorer som påvirker en butikk, men til syvende og sist må folk ha mat, uansett, sier Kristiansen.

Se hele video-innslaget i vinduet over saken.

Artikkeltags