Christine er blant Norges 15 vakreste

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Skiensjenta Christine Amandussen Døvik (19) har kommet videre i en gjev missekonkurranse. Nå har hun muligheten til å sikre seg tittelen som Norges aller peneste, etter at hun ble plukket ut som en av 15 finalister.

DEL

Forrige tirsdag fikk hun svaret hun hadde gått og ventet på.

- VELDIG SPENNENDE!

- Det er veldig spennende! Jeg ble veldig glad for at jeg ble valgt ut. Det var vel rundt 120 som var meldt på, så det synes jeg var veldig gøy, sier hun.

Egentlig skulle det plukkes ut mellom 11 og 13 jenter til finalen, men denne gangen ble 15 stykker plukket ut. Christine tar lett på den ekstra konkurransen det medfører.

- Det gjør ingenting. Det er så flotte jenter at det bare er hyggelig.

- PRØVER SÅ GODT JEG KAN

Dersom hun vinner i Kragerø, får hun tittelen som Norges peneste, og får representere Norge i den internasjonale finalen.

- Mona Grudt vant jo der på nitti-tallet, sier Christine.

- Og målet ditt er å følge hennes fotspor?

- Det vet jeg ikke, ler 19-åringen.

- Jeg prøver jo så godt jeg kan. Vi får se. Det er så vanskelig å si, for det er jo 14 andre flotte jenter som skal til Kragerø også, så vi får se, legger hun til.

Den rolige deltakeren gjør det hele mest for opplevelsen, og for å utfordre sin egen komfortsone.

- Man må være litt rolig og ta det som det kommer, ellers kan man bli veldig skuffa hvis det ikke går, forteller Christine.

EGEN INNSATS

I tillegg til mange nye opplevelser, kan den unge misse-kandidaten fortelle om nyttig lærdom tilknyttet konkurransen.

- Jeg var på kurs og lærte veldig mye om blogging og om hvordan man forholder seg til media. Jeg vil satse videre på utdannelse, gjerne innen media, og da er dette ting jeg tar med meg videre, forteller Christine.

Nettopp det å blogge og bygge relasjoner med media, er en stor del av konkurransen.

- Man bygger poeng før finalen. Her går de ikke bare ut ifra dommeravgjørelser. 70 prosent av konkurransen er hva man gjør ut av det selv - sånn som blogging, sponsorer og så videre, opplyser 19-åringen.

- Hva er det vanskeligste med å være deltaker?

- Det er vel egentlig alt arbeidet rundt det. Det står mye på deg selv, og du må virkelig gi av deg selv hele veien. Så det vanskeligste er vel å tørre å gi såpass mye av seg selv. Jeg er egentlig en rolig og sjenert person, svarer Christine.

- Men det er veldig givende også. Jeg lærer å gjøre mer ut av meg, og ta et steg utenfor komfortsonen min, legger hun til.

FÅR TID TIL ALT

Christine må kombinere alt arbeidet hun legger i konkurransen med skolegang, venner og familie. I tillegg er hun russ i år.

- Det russetida, det er eksamener, det er sosialliv, det er familie. I tillegg jobber jeg litt. Men jeg får tid til alt. Og ved siden av får jeg relativt greit med søvn også, ler hun.

INGENTING Å TAPE

Bakgrunnen for at hun meldte seg på Miss Universe var at hun var med på et catwalk-kurs.

- Hun som holdt kurset sa at jeg burde prøve å melde meg på Miss Universe, og at jeg ikke hadde noe å tape på å gjøre det. Da tenkte jeg at "det er jo helt sant".

FINALE I JUNI

Selve finalen holdes på Kragerø resort i juni.

- Jeg gleder meg veldig mye. Vi skal sove over på spa-hotellet en hel helg, og det tror jeg blir kjempedeilig, avslutter Christine.

Artikkeltags