Brann og eksplosjon på Herøya Industripark

Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel
DEL

Klokken 18.00 mandag kveld ble det meldt om en liten eksplosjon og brann på Hydro-området på Herøya. Brannvesenet har rykket ut til industriområdet.

En 28 år gammel mann fra Porsgrunnble lettere skadd, vedkommende skal ha pustet inn hydrogengass og ble fraktet til Sykehuset Telemark. Sykehuset melder at mannen er oppegående og inne til observasjon.

SILISIUM

Brannen og eksplosjonen skal være i lokalene til SiC Prosessing AS og det skal være silisium som har begynt å brenne. SiC er en bedrift som har spesialisert seg på å levere og gjenvinne skjæreveske som brukes av nabobedriften REC til skjæring av wafere.

Det skal være et filter i en silisiumsilo som nå brenner og brannvesenet jobber med å tømme siloen.

TO TIL TRE TONN

- Klokken 18.20 fikk politiet melding fra 110-sentralen om liten eksplosjon og brann på Hydroområdet. Politiet kom til stedet 18.50 og melder at det ikke er fare for spredning av brann eller gassfare. Brannen håndteres innenfor portene, opplyser operasjonsleder Gisle Småge ved Telemark politidistrikt.

Ifølge politiet brenner det i to til tre tonn med silisium. Det skal også ha tatt fyr i taket i produksjonshallen.

ER UNDER KONTROLL

- Det brenner fortsatt men det er under kontroll. Vi har mannskaper både fra beredskapen og fra brannvesenet på plass. To røykdykkerlag jobber med dette, sier Pål Klavenes i redningsledelsen.

Brannmannskapene kan ikke bruke vann i slukningen. - Vi prøvde oss først med pulver men har gått over til å bruke skum. Det ser ut til å fungere bedre, sier Klavenes. Han forteller at den stedlige driftsledelsen i SiC er tilstede og gir kontinuerlig veildening til brannmannskapene.

Klokken 20.32 kunne redningsmannskapene melde at brannen var slukket og at aksjonen var avsluttet.

Tips Oss
Telefon: 35 58 55 00 E-post: desken@ta.no eller nettvakt@ta.no SMS/MMS Kodeord TATIPS til 2005

Artikkeltags