Blir nasjonalt senter

Eldregeneral Ruth Ryste, stortingsrepresentant Gunn Olsen, statsråd Sylvia Brustad og leder i Porsgrunn Ap, Robin Kåss.

Eldregeneral Ruth Ryste, stortingsrepresentant Gunn Olsen, statsråd Sylvia Brustad og leder i Porsgrunn Ap, Robin Kåss. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Høyskolen i Telemark blir et av fem nasjonale sentre for omsorgsforskning. Dette i samarbeid med Universitetet i Agder. Senteret blir ett av fem i landet.

DEL

Det var en fornøyd helse- og omsorgsminister som kunne fortelle at Høyskolen har blitt et av de fem senterene.

- Det har vært mange om beinet og som har ønsket seg et slikt senter. Det som har vært viktig er at begge steder har et godt fagmiljø. Her i Porsgrunn samarbeider man også godt med undervisningssykehjemmet, sier Sylvia Brustad.

LITE FORSKNING

Omsorgssektoren er blant de sektorene i det offentlige hvor det brukes mest penger. Men til nå har det vært lite forskning på området. Det skal det nå bli en endring på.

- Dette handler om forskning men også om å øke status og bedre rekruttering. Det er ingen tvil om at kommunene trenger mer kompetanse på dette området. Det kan sentret være med på å gi, samtidig som det vil være mulig å samarbeide tett mellom senteret og kommunene om utvikling, sier Sylvia Brustad.

FORSKNINGSRÅDET

Helsedepartementet vil stille med noe penger for å få prosjektet opp å stå. Men senteret må også søke midler fra Norges Forskningsråd.

- Rådet er allerede klare med midler til dette området, det er blant annet trappet opp med midler til dette området allerede.. Vi ser også for oss at kommunene etter hvert kan etterspørre og bestille konkrete forskningsoppgaver, sier Steinar Barstad.

FELLES PROSJEKT

På møte med helse- og omsorgsministeren var også representanter fra Porsgrunn Arbeiderparti. De benyttet anledningen til å informere statsråden om planene om et forsterket sykehjem på St.Hansåsen i samarbeid med et nybygg i regi av Sykehuset Telemark.

- Et forsterket sykehjem er et tilbud vi ikke har i dag men som det vil være behov for. Dette for å hindre at alt for mange eldre blir sendt inn og ut av sykehus, sier eldregeneral i Porsgrunn Ap, tidligere sosialminister Ruth Ryste.

Sylvia Brustad lovte å ta med seg både tanker og innspill..

Artikkeltags