Gå til sidens hovedinnhold

Betongbil mistet lasten

Artikkelen er over 7 år gammel

SKIEN: Det meste av lasten fra en betongbil rant ut i veibanen tirsdag morgen.

Politiet fikk tirsdag morgen melding om at det rant betong ut av en betongbil på riksveg 36 i Skien. Bilen ble oppdaget da den kom kjørende i bakken ved Geiteryggen flyplass, og politiet rykket ut for å forsøke å stoppe bilen.

- Det kom flere meldinger, og det viste seg at det var ganske stor mengde som lå i nedgående felt, sier operasjonsleder Arne Gunnar Tollehaugen ved Telemark politidistrikt.

Etter en kort stund kontaktet firmaet som eier betongbilen selv politiet og meldte ifra om saken.

SPAK HANG SEG OPP

- En spak på betongbilen skal ha hengt seg oppog forårsaket at betongen ble pumpet ut av bilen. Det er halvannet tonn betong som nå ligger spredd utover i veien, og trolig er hele trommelen blitt tømt, fortalte mannskapet fra Statens Vegvesen på stedet.

Bilen kommer fra betongverket ved Skyggestein sandtak.

RYDDER OPP

Vegvesenet var på plass for å gjøre klar arbeidet med å spyle og sope hele den berørte stekningen. Folk bes om å ta det rolig når de kjører på stekningen.

- Brannvesenet og politiet har jobba på stedet en tid nå med spyling og regulering. De er fortsatt ikke helt ferdige, og har sendt trafikk over Steinsrudsvingene, sier Tollehaugen tirsdag ettermiddag.

- GRUSOMT Å KJØRE PÅ

Det lå et kilometer langt betongbelte fra Skyggestein sandtak og forbi Vindalsåsen i retning byen. Betongen dekket hele det ene kjørefeltet, og var et par centimeter tykt.

- Det var helt grusomt å kjøre på, sa TAs journalist.

Kommentarer til denne saken