Gå til sidens hovedinnhold

Ber helseministeren se på Ronny-saken

Artikkelen er over 17 år gammel

SKIEN: Stortingsrepresentant Sigbjørn Molvik (SV) vil be helseministeren vurdere om regelverket bør mykes opp, slik at Ronny Flenmoren kan få dekket sine utgifter til operasjon i utlandet.

Sosialpolitikeren fra Telemark har de siste årene fått en rekke henvendelser fra pårørende i tilsvarende situasjon som familien til 26-åringen fra Porsgrunn. Han har stor forståelse for at familien ønsker å sende sønnen til operasjon i Tyskland.

- I en slik situasjon vil alle foreldre forsøke alt, så lenge det er et lite håp om bedring, sier han.

Molvik mener det kan være behov for å myke opp regelverket rundt offentlige refusjoner av legebehandling i utlandet, og lover å forfølge saken overfor Helsedepartementet.

- Jeg vil først ta kontakt med familien til Ronny for å få mer informasjon om denne konkrete saken. Deretter vil jeg sende et brev til helseministeren, og be om hans vurdering av praksisen på dette området, sier Molvik.

STØRRE YDMYKHET

Han viser til at det finnes eksempler på pasienter som har fått hjelp i utlandet, etter at de er oppgitt av norske leger.

- Det er kanskje på tide at norske leger blir mer ydmyke, og innrømmer at det kanskje finnes kompetanse i utlandet som på noen områder er bedre enn i Norge, slår han fast.

SV-representanten understreker at prisen på 230 000 kroner for en operasjon i Tyskland er en liten pris å betale dersom den kan gjøre Ronny Flenmoren i stand til å greie seg selv.

- Dette handler om muligheten til å leve et verdig liv. Da har vi ikke råd til å la noen muligheter være uprøvd, sier han.