Arrangerte intimkonsert for seg selv

Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

SKIEN: De likte rockehelten Bruce Springsteen så godt at de syntes hele fylkeshuset burde feire hans 60-årsdag.

DEL

Tidligere fylkesrådmann Rolf-Helge Grønås og tidligere assisterende fylkesrådmann Fiona Thorvaldsen er erklærte tilhengere av den amerikanske verdensstjernen Bruce Springsteen. På sine Facebook-sider har begge New Jersey-rockeren på sin interesseliste.

Derfor syntes de det var passende å markere artistens 60-årsdag med en privat konsert. I arbeidstida. I resepsjonen på Fylkeshuset.

Det kostet fylkeskommunen noen tusenlapper.

SJEFEN ORDNET DET

- Jeg husker ikke om det var på selve dagen, sier musiker Dan Riis til TA.

Det var han og folk fra bandet hans, Hired Hands, som sto for den interne tributekonserten på The Boss' 60-årsdag 23. september 2009.

- Hvem engasjerte dere.?

- Det var Fiona Thorvaldsen.

- HYGGELIG

Det var en hyggelig og fin liten konsert, forteller Riis. Hele huset var invitert. Men det kom en 20-30, så vidt han husker.

Scenen var resepsjonen i Fylkeshuset, og seansen foregikk på dagtid.

- Ved lunsjtider, tror jeg det var. I en pause i alle fall, jeg husker ikke så nøye.

7000,-

- Hva fikk dere betalt?

- 6000-7000 kroner. Jeg tipper det, det er det vi pleier å ta betalt. Vi spiller vanligvis ikke Springsteen. Så vi øvde inn en fire-fem låter. Vi spilte akustisk.

Ifølge fakturaen TA, som TA har fått en kopi av fra økonomiavdelingen, betalte fylkeskommunen 7000 kroner for Springsteen-feiringen.

UNDERORDNET

- Hva folk måtte mene om det, har jeg ingen formening om, sier Dan Riis.

Det hører med til historien at han er ansatt i IT-avdelingen i Telemark fylkeskommune. Avdelingen sorterer under assisterende fylkesrådmann, som da altså var Springsteen-fan Fiona Thorvaldsen.

SINNA

Daværende fylkesordfører Gunn Marit Helgesen skal ha blitt rasende da hun ble klar over toppsjefenes rockekonsert i fylkeskommunens storstue.

Det vil hun ikke utdype overfor TA.

- Jeg registerte at det var en markering fordi han (Springsteen) fylte 60 år, ja. Jeg synes nok det var litt kuriøst. Jeg synes godt man kan sette pris på ansatte hvis man synes de har gjort en spesielt god jobb. Dette syntes jeg var en noe spesiell grunn. Bortsett fra det har jeg ingen kommentar, sier Helgesen til TA.

Det var hun, som i egenskap av fylkesordfører, i høst tok initiativet som det førte til både rådmann Rolf-Helge Grønås og assisterende rådmann Fiona Thorvaldsen måtte ga av på grunn av flere irregulære forhold.

- Inspirasjonskilde for meg

SKIEN: Bruce Springsteen er en inspirerende mann. Derfor var det relevant å rigge til en bursdagskonsert på jobben.

Det mener eks-fylkesrådmann Rolf-Helge Grønås.

DRØM

I en e-post til TA forsvarer han å bruke arbeidsstedet og fylkeskommunens penger på å feire en artist han er tilhenger av slik:

- Hans samfunnsengasjement er kanskje den viktigste årsaken til min beundring. Aktuelt på det tidspunktet da denne mini-konserten fant sted var låten «Working on a dream», som jeg også brukte som inspirasjon i flere fora.

- GODT MOTTATT

I en kort tale forklarte Grønås sitt syn på The Boss som inspirasjonskilde, både privat og i jobbsammenheng.

Han kjenner ikke detaljene for spillejobben hans da underordnede gjorde på oppdrag av da assisterende rådmann, Fiona Thorvaldsen. Han vet heller ikke om det generelt var vanlig å betale ansatte for å underholde kolleger.

- Så vidt jeg husker, ble dette arrangementet kunngjort på storskjermen i resepsjonen, sammen med en Springsteen-bildekavalkade. Og, slik jeg oppfattet det, ble konserten meget godt mottatt av de som var til stede, og jeg fikk gode tilbakemeldinger fra alle jeg snakket med.

Grønås' avsatte rådmannspartner, Fiona Thorvaldsen, har ikke besvart TAs henvendelser.

Artikkeltags