Den hardt skadde 29-årige litauiske statsborgeren er overført Ullevål sykehus. Det opplyser politiet like før klokka 12 lørdag formiddag. 29-åringen har i natt vært innlagt på intensivavdelingen på sykehuset Telemark.

- Han er alvorlig skadet, men tilstanden er stabil, sier operasjonsleder Jan Olaf Jansen ved Telemark politidistrikt.

Sykehuset Telemark opplyser til TA.no at mannen er alvorlig, men ikke livstruende skadet.

Til sammen er tre mennesker innlagt på sykehus, en annen mann (38) som også er knivstukket og en kvinne (26) som ikke skal være fysisk skadet. De to siste skal fortsatt være innlagt på sykehuset Telemark.

MANGE RESSURSER

De fornærmede er alle i 20-årene og fra Litauen. Gjerningsmennene skal muligens være litauiske, og være i alderen 25 år.

Den dramatiske hendelsen skjedde i Valborgsgate på Gimsøy i Skien sendt fredag kveld. Politiet har jobbet med saken gjennom hele natten, og det er fortsatt ikke pågrepet noen gjerningsmenn. Men politiet tror på rask løsning.

- Vi er fortsatt ikke sikre på hendelsesforløpet, og holder på med flere avhør nå. Men vi nærmer oss, for å si det sånn, sier Jansen til TA.no, og legger til at han håper de vil ha nærmet seg gjerningsmennene i løpet av dagen.

FIRE GJERNINGSMENN

Politiet startet med taktiske avhør av fornærmede og vitner, samt tekniske undersøkelser på åstedet lørdag morgen.

Da TA.no var på stedet der knivstikkingen fant sted, var det to personbiler parkert på gårdsplassen. I tillegg var det en del uteleker for barn i hagen. Men operasjonsleder Jansen forteller at det ikke var barn i leiligheten der dette skjedde.

- Det var kun de tre ofrene, og de fire gjerningsmennene. Minst to av ofrene bodde i huset, sier Jansen til TA.no.

Det er satt av store ressurser på saken.

- Dersom noen har opplysninger om hendelsen, bes de ta kontakt med politiet, sier Jan Olaf Jansen.

KUTTSKADER

Det var klokka 23.34 fredag kveld at politiet ble varslet om hendelsen.

- Vi fikk melding fra en adresse om at noen hadde blitt knivstukket og var tilsynelatende alvorlig skada. Politiet og ambulanse rykka ut til stedet. Det viste seg at det var to menn som var skadet og en kvinne som var fysisk uskadd på adressa, sier operasjonsleder Arne Gunnar Tollehaugen i Telemark politidistrikt.

Alle de tre ble innlagt på sykehuset. Den ene var meget alvorlig skadet, og den andre mannen har kuttskader. Kvinnen er ikke fysisk skadet, men ble likevel innlagt.

ANGREPET AV FLERE

- Det skal ha vært flere menn som kom inn på adressa og angrep de fornærmede. Per nå har politiet ikke pågrepet noen mistenkt for knivstikkinga, opplyser Tollehaugen ved fem-tida lørdag morgen.

Politiet har foreløpig ingen kunnskap om årsaken til hendelsen.

- Vi søker etter mulige gjerningspersoner fortsatt og videre etterforsking fortsetter i morgen, sier Arne Gunnar Tollehaugen.