Se de utrolige bildene her!

Naturfotograf Raymod Albrigtsen mottok et tips tidlig søndag ettermiddag om at en gaupe hadde tatt en rådyrbukk i skogene ved Herre i Bamble. Få timer senere var Albrigtsen på plass, kun fem til syv meter unna rådyret, ikledd fullt kamuflasjeutstyr.

Tålmodig satt han og ventet i nærmere fire timer før gaupa dukket opp.

- Da passerte den meg først på tre meter, forteller Albrigtsen TA.no.

Det er i overkant av en uke siden det sist ble observert gaupe, den gang i et tettbebygd strøk Herøya i Porsgrunn.

AVSLØRT AV GAUPA

Til tross for at Albrigtsen hadde ikledd seg fullt utstyr, tok det ikke lang tid før gaupa fikk interesse for naturfotografen.

- Han fattet raskt interesse for meg og kom inn på en meter fra meg, mens jeg filmet, sier han. Da gikk gaupa usjenert rundt Albrigtsen og satte seg rett bak ryggen hans.

- Da ble jeg nervøs, forteller naturfotografen og legger til at etter noen minutter gikk gaupa bort til byttet for så å vende tilbake igjen.

- Da kom den opp en meter fra meg. Jeg var avslørt og gaupa fór avsted, sier Albrigtsen.

FILMET OPPLEVELSEN

Albrigtsen fikk dokumentert hendelsen både med bilder og på video. Selv om han er godt vant med å komme på kloss hold med naturens vesener, satte helgens opplevelse likevel en støkk hos naturfotografen.

- Det var en fantastisk og skremmende opplevelse som er blitt festet på film. Jeg var skjelven i lang tid etterpå, avslutter han.