- Aggressivt fra Widerøe

REAGERER: Venstre-politiker Gustav Søvde i Skien mistenker at Widerøe forsøker å kvitte seg med Vildanden gjennom den aggressive reklamekampanjen som de nå driver.

REAGERER: Venstre-politiker Gustav Søvde i Skien mistenker at Widerøe forsøker å kvitte seg med Vildanden gjennom den aggressive reklamekampanjen som de nå driver. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Venstre-politiker Gustav Søvde i Skien reagerer på det han mener er en aggressiv og villedende reklamekampanje fra Widerøe. - Det virker som om Widerøe vil forsøke å kvitte seg med Vildanden, sier Søvde.

DEL

Den siste tida har Widerøe hatt flere store annonser både fylkesavisene i Telemark og på reklameboards i Grenland, hvor det heter at de tilbyr den billigste reisen fra Grenland til Trondheim, og fra Grenland til Bergen. I annonsene står det at billigste billett fås fra 467 kroner for en vei.

- ER IKKE BILLIGERE

Venstre-politiker Gustav Søvde i Skien reagerer sterkt på Widerøes reklamekampanje.

- Jeg mener at dette nærmest er villende reklame. Hva er det som er smartere med å ta fly fra Torp enn fra Skien, spør Søvde, som mener at det heller ikke er billigere.

- Billigste billett fra Vildanden til Bergen er på 635 kroner, bortsett fra de tidligste avgangene mandag og tirsdag, da det er stor pågang. Og de som skal reise fra Torp må jo komme seg til Sandefjord. For billett med tog eller buss koster det 140 kroner. De fleste tar ikke tog eller buss - de kjører. Da må en også betale parkering, som koster 100 kroner i døgnet. Så da kan det ikke sies at det er billigere å reise fra Torp. Dessuten er det mer lettvint å sjekke inn på Geiteryggen. Alle som bruker Geiteryggen opplever vel hvor enkelt og greit det er å bruke den flyplassen, sier Søvde.

- DE HAR PANIKK

Han mener at det også er bedre for miljøet om folk fra Grenland flyr fra Geiteryggen, istedenfor at de kjører i egne privatbiler til Torp i Sandefjord.

- Det virker nesten som om Widerøe har fått panikk, eller at de vil forsøke å kvitte seg med en brysom konkurrent, sier Søvde, som mener det er viktig at folk i Grenland støtter opp om Vildanden og Geiteryggen.

- MÅ LEGGES TIL RETTE

- Det er viktig å støtte opp om det lokale næringslivet, og Vildanden er viktig for infrastrukturen her. Det er nettopp valgt et nytt styre til Skien lufthavn, og vi har store forventninger til at de på litt sikt skal få til en bedre økonomi for lufthavna. Men det forutsetter jo at folk bruker flyplassen, og det har vært en jevn økning siden Vildanden startet opp. En burde også fått flere selskaper og mer aktivitet på Geiteryggen, noe som ville bidratt til bedre økonomi. Samtidig må vi legge bedre til rette for næringsutvikling i området rundt flyplassen. Det må vi legge mer trykk på, avslutter Søvde.

Artikkeltags